Grzegorz00 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2016 Witam, mam debiana i instaluje phpmyadmin wraz z mysql następująco: apt-get updateapt-get upgrade apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin Gdy wchodze na IP mojego VPS bez problemu mam witryne apache2, lecz ip/phpmyadmin już nie może znaleźć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2016 https://www.linode.com/docs/databases/mysql/install-and-configure-phpmyadmin-on-debian-8 Sprawdziłeś chociaż logi ? Konfiguracje ? Czy odrazu po apt-get install i pojawieniu się problemu piszesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2016 (edytowany) Z tego co pamiętam zależnie od trybu instalacji phpmyadmina trzeba dodać jego pliki do konfiguracji apache. A najlepiej to jeszcze zmienić ścieżkę domyślną bo domyślną odwiedzają boty. * przez ścieżkę mam namyśli adres do phpmyadmina Edytowano Listopad 17, 2016 przez Fizyda (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2016 Nie można wejść. W sensie access denied? Zapewne masz ustawiony dostęp tylko z localhosta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach