NoNamer 0 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Witam chciałbym zakupić serwer (który będzie stał u mnie w domu) pod hosting serwerów do gier takich jak minecraft csgo. Myślałem o czymś takim : http://allegro.pl/serwer-hp-ml370-g5-qc-e5410-8gb-2x72gb-tower-vt-i5672710958.html Czy lepiej będzie jakiś komputer jeśli komputer to z jakich podzespołów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Witam chciałbym zakupić serwer (który będzie stał u mnie w domu) pod hosting serwerów do gier takich jak minecraft csgo. Myślałem o czymś takim : http://allegro.pl/serwer-hp-ml370-g5-qc-e5410-8gb-2x72gb-tower-vt-i5672710958.html Czy lepiej będzie jakiś komputer jeśli komputer to z jakich podzespołów. Chcesz postawić na tym 2 serwery, czy więcej? Mam nadzieję, że nie chodzi ci o hosting? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NoNamer 0 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Nie chodzi mi o hosting. Chciałbym postawić 2 serwery własnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Nie chodzi mi o hosting. Chciałbym postawić 2 serwery własnie Taniej wyjdzie Cię zakup VPSa. Jeśli policzyłbyś zużycie prądu i koszt samego "sprzętu" to miałbyś pewnie rok abonamentu, jak nie lepiej Nie warto stawiać na chacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Taniej wyjdzie Cię zakup VPSa. Jeśli policzyłbyś zużycie prądu i koszt samego "sprzętu" to miałbyś pewnie rok abonamentu, jak nie lepiej Nie warto stawiać na chacie. Taniej i ciszej wyjdzie ci jakiś pecet albo dedyk nawet w soyoustart. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Procesor technologicznie utknął w 2007. Więcej energii idzie na ciepło niż moc. Jak chcesz się pobawić, lub czasem odpalić takie pudełko to możesz spróbować, ale jeśli to będzie chodziło 24/7 to się nie opłaca. Jakbyś kupił nyskę i jeździł do pracy. Osiągi kijowe a pali tyle że ruszając natankowym, musisz już zaplanować gdzie go zatankujesz następnym razem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dext 9 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Dyski dadzą radę ale CPU powiem inaczej odpalasz w domu tego kompa i kaloryfer możesz zakręcić dyski - jeszcze starczącpu - stary model jak poprzednicy pisali będzie grzaći do tego zasilacz 1000 W jak farelka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2016 Pierwsza zasada kolokacji i kupowania serwerów - nie pakujemy się w trupy. 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach