Falownik 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2016 Witam. Kolejny raz suszę Wam głowę, ale mam w sieci wewnętrznej dysk sieciowy o ip 192.168.22.x, podpięty jest do niezarządzanego switcha i routera vpn TP Link. Jak jestem podpięty po kablu fizycznie do switcha to normalnie widzę dysk w otoczeniu sieciowym i mogę z niego skorzystać (oczywiście był zmapowany), natomiast jak łączę się po vpn to widzę tylko sieć w której się znajduje. Zaznaczam mimo, że jak wejdę w ustawienia sieciowe VPN to mam na sztywno wbity adres 192.168.22.11 i jest ok. Z poziomu przeglądarki mogę wejść na ten dysk i na inne urządzenia. Ping przechodzi do dysku. Myślę, że jest to kłopot u mnie na kompie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2016 Spróbuj na swoim kompie w ustawieniach połączenia VPN (zakładka Sieć) wyłączyć IPv6 a we właściwościach IPv4 -> Zaawansowane odznacz "Użyj domyślnej bramy w sieci zdalnej" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Falownik 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2016 Wyłączyłem IPv6, a w IPv4 miałem domyślne zaznaczone. Kłopot w tym, że windows widzi wiele sieci i na VPN mam 192.168.22.11, ale na sieci domowej 192.168.1.2 I właśnie w otoczeniu sieciowym widzi domową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach