asnaebaem 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2016 Witam, potrzebuję pomocy w wyborze właściwego serwera. Serwer musi być na Windowsie 2008/2012 w sumie bez różnicy. Chyba, że wskażecie mi, który system będzie odpowiedniejszy pod to co ma na nim działać Co będzie działać na serwerze: - Aplikacja dla klienta, przeglądy konta, faktur, płatności - nic szczególnego (100-200 użytkowników dziennie) - Wideokonferencje (niezbyt dużo, max 1-2 jednocześnie) - Chat (częstotliwość użytkowania jak wideokonferencji) - Jenkins - SQL Server Ile mocy potrzeba żeby to uciągnąć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2016 Trochę mało o tym jenkinsie napisałeś. Administrowałem maszyną, gdzie 4 mocne na tamte czasy procesory i 96GB ramu było mało. Czy ten zestaw już działa na jakiejś konfiguracji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asnaebaem 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2016 Nie, na razie jestem na etapie składania wszystkiego do kupy Jenkins będzie tylko pobierał z repo, buildował i podgrywał nowe wersje aplikacji o których wspomniałem wyżej + testy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2016 Zapraszam do kontaktu, przygotujemy właściwy serwer. Pozdrawiam Krzysztof info@sprintdatacenter.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach