seomajster 14 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2016 WitamMuszę zbudować/kupić stację roboczą. Żeby ciąć koszty chcę kupić używane CPU na ebay - 2 procesory Xeon 2670, a reszta podzespołów nowa, lub cały używany serwer.Pytanie do Was, czy warto się bawić w używane procesory? Czy taki CPU ma szanse popracować parę lat? Wiem, że to trochę wróżenie z fusów. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2016 Procesor dopóki jest dobrze chłodzony powinien działać bardzo długo. Ja bym brał cały serwer, przynajmniej będzie wszystko porządnie poskładane i nie ma ryzyka braku kompatybilności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2016 Wszystkie workstacje (30) mamy poleasingowe i z ebaya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2016 My mamy całe standardy oparte o serwery z ebaya - no może nie całe, bo trochę nam brakowało sprzętu i dokupowaliśmy już w PL, bo mniejszej ilości sztuk się nie opłacało ściągać. Kupowaliśmy od tego Pana: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17536404 Warto do nich napisać, bo dużo lepsze ceny robią na PW niż są na allegro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seomajster 14 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2016 Dziękuje za odpowiedzi, pytanie co brać?Cały używany serwer z Ebay?Czy używany CPU, reszta nowe podzespoły?Cenowo podobnie, całość nie do zastosowań stricte serwerowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach