KrzysztofTy 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 Mam serwer dedykowany z dyskiem 2x120 GB SSD, ale po przekroczeniu 120 GB dane przestały się zapisywać, a w panelu DA otrzymałem informacje. Tytuł Warning: The disk usage for one or more of your partitions is running low Treść This is an automated message notifying you that the following partition(s) have exceeded the 95% threshold:100% - /home Podczas wrzucania pliku otrzymuje informację "Server Error: Insecure file detected. " lub Błąd 451 transfer abortet . Co to oznacza ? Dysk jest przepełniony ? Ja się na tym nie znam, ale gdy wykupywałem serwer to myślałem, że 2 x 120 Gb = 240 GB realnego miejsca na dysku ? Może problem jest z czymś innym ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tb3.pl 11 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 Wygląda na to ze dyski masz spięte w RAID więc do dyspozycji masz 120GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 SSD są z reguły spinane w RAID1 w celu zabezpieczenie przed awarią. Masz 120gb, dyski są dwa, ale tylko po to aby podczas uszkodzenia podtrzymać ciągłość pracy i zmniejszyć ryzyko utraty danych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrzysztofTy 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 (edytowany) Dzięki za odpowiedź. No nic, wychodzi na to, że zaliczyłem wpadkę. Wychodzi także na to, że muszę dokupić dysk i teraz pytanie, czy między dyskami HDD oraz SATA jest duża różnica ? Biorąc pod uwagę fakt, że na serwerze jest podpięta strona z filmikami oraz grami online. Edytowano Październik 10, 2016 przez KrzysztofTy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 Różnica i to spora . Z raidem 1 jak masz ciężko będzie zrobić coś . Można by spróbować to przerobić na raid 0 ale nie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 Na Twoim miejscu dodałbym dwa HDD (1 TB?) i spiął je w RAID 1. Na twardziele przeniósł dane, a z SSD zrobił lepszy użytek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2016 Warning: The disk usage for one or more of your partitions is running low Treść This is an automated message notifying you that the following partition(s) have exceeded the 95% threshold: 100% - /home A co jeśli ma partycjonowany dysk i na /home ma np. 30 GB przydzielone? Zaloguj się po ssh do serwera i pokaż wynik polecenia df -h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach