Mati010 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 Witajcie, mam problemik wgrałem na CentOS 6.8 vestacp, wszystko jest dobrze, oprócz tego jednego szczegółu przy logowaniu do phpmyadmin: phpMyAdmin - Error Error during session start; please check your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly. Also ensure that cookies are enabled in your browser. session_start(): open(SESSION_FILE, O_RDWR)) failed: Permission denied (13) Ma ktoś pomysł na niego ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 phpMyAdmin - Error Error during session start; please check your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly. Also ensure that cookies are enabled in your browser. session_start(): open(SESSION_FILE, O_RDWR)) failed: Permission denied (13) I co masz w tym logu? Zajrzałeś tam oczywiście zgonie z informacją? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CoreVPS.pl 1 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 Warto sprawdzić co mówią logi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2016 Według mnie PHP ma ustawiony folder do zapisywania plików sesji, do którego nie ma praw zapisu. Zazwyczaj jest to /tmp ale może VestaCP sobie coś ustawia inaczej. Sprawdź pliki konfiguracyjne (albo phpinfo()) i znajdź ustawienie session.save_path Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati010 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2016 (edytowany) Nie miałem nawet kiedy napisać. Lecz sprawdzałem logi i nic na temat takich błędów nie ma. Sprawdzałem nawet według manuala wszystkie pliki: https://vestacp.com/docs/#config-log-location-rhel-centos I zero błędów z phpmyadmin Edytowano Październik 20, 2016 przez Mati010 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach