Pawlo 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2016 (edytowany) Cześć wszystkim. Aktualnie piszę aplikację do zapisów na pewne wydarzenie. Generalnie będzie to strona internetowa typu "single-page" (z jakimś javascriptem i angularem, jakieś zdjęcia i informacje) gdzie użytkownicy będą mogli rejestrować się (czyli zapisywać do bazy danych). Po stronie backendu jest ASP.NET MVC z Entity Framework, do którego dostęp będzie miało tylko kilku użytkowników, do zarządzania tymi zapisanymi. Aplikacja będzie też wysyłała maile z potwierdzeniem rejestracji. Nie planuję dużego ruchu na stronie, może w szczytowych momentach po 50-60 osób online maksymalnie, i to tylko na tej jednej stronie, z ewentualnym wysłaniem danych rejestracji. Poza tym, ruch będzie raczej mały, może z 15-20 osób online. Sama baza też nie będzie duża, maksymalnie 350 rekordów. Ponieważ nigdy nie miałem do czynienia z hostowaniem aplikacji ASP.NET, to nie wiem za bardzo gdzie taką aplikację umieścić i jakie zasoby potrzebuję. Podejrzewam, że darmowa wersja Azure (dreamspark) może tego nie uciągnąć i zastanawiam się nad wyborem jakiegoś hostingu. Jest webio - jednak tutaj nie znalazłem dokładnej informacji, czy np. pakiet standardowy kosztuje 110 zł rocznie czy miesięcznie. Dodam, że aplikacja będzie potrzebowała hostingu przez jakieś 2 miesiące max. Zastanawiam się również nad VPSem z windowsem z OVH, kosztuje jakieś 50 zł na miesiąc, czyli koszt jaki akceptuję. Jednak tutaj mam pytania: jak to jest z tym vpsem? czy baza danych jest zainstalowana, czy trzeba samemu wszystko konfigurować i dodatkowo opłacać licencję? I czy nie będzie to niepotrzebny wydatek, w przypadku tak małego ruchu? Z góry dzięki za odpowiedzi! PS. Chcę także założyć domenową skrzynkę mailową Edytowano Październik 4, 2016 przez Pawlo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach