Soczysty_ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2016 Cześć, To mój pierwszy temat na Waszym forum, w którym chciałbym prosić Was o drobną poradę odnośnie dobierania odpowiednich parametrów do faktycznych potrzeb. Dam przykład; Prowadzę skromna działalność oferującą dzierżawę oprogramowania, platformy, która jest oparta o Wordpress`a - sam WP potrzebuje optymalnie do działania załóżmy te 512 mb ramu; są też tu różnego rodzaju wtyczki i dodatki, które też zabierają nieco pamięci i w sumie mam teraz problem z tym, że jeśli na jednej maszynie ustawię kilka takich platform to mam świadomość ile będą one pobierały parametrów do jałowego działania; ale problem pojawia się z określeniem sytuacji, kiedy na kilku z tych platform będzie wykonywany jakiś event i w jednym czasie będzie generowane obciążenie dla ramu, procesora takiego serwera. Czy macie może jakieś ciekawe rozwiązania, które mogły by mi na przyszłość dobrać maszynę do moich potrzeb? - Wiadomo, nie zależy mi na jej niepotrzebnym przeładowaniu, ale liczę na to by był jakiś zadatek na nadzwyczajne eventy. Jeśli chodzi o usługi Cloud z autoskalowaniem - na razie uciekam od tych rozwiązań, bo nie nalezą one do najtańszych. Obecnie korzystam z oferty vps.serveradmin.pl - Zazwyczaj pakiet 2 i 3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach