Mati010 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2016 Witajcie, mam problem, zainstalowałem na serwerze vps VestaCP, dnsy podpiąłem pod Cloudflare i bezpośrednio z niego do mojego vps'a. Poczta w praktyce działa przez roundcube, mogę wysyłać i odbierać lecz chciałbym robić to przez Thunderbird'a. Wpisałem dane konfiguracyjne podane przez VestaCP przy dodawaniu konta lecz Thunderbird wyrzuca błąd: Konfiguracja nie mogła zostać zweryfikowana - proszę sprawdzić nazwę użytkownika lub hasło. Login, czyli mail oraz hasło wpisuję na 100% dobrze, takie same jak do logowania na roundcube Sprawdzałem na mxtoolbox, to prawie wszystko jest dobrze lecz wyskakuję błąd od SMTP: 9/13/2016 1:56:51 AM Connection attempt #1 - Unable to connect after 15 seconds. [15.02 sec] PWS3v2 15204ms Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2016 A czemu łączysz się tym Thunderbirdem do Cloudflare..? Użyj adresu IP serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati010 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2016 A nawet nie pomyślałem Dzięki za szybką i pomocną odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach