wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Witam, wynajmuje mieszkanie na niestandardowy okres, chciałbym mieć dostęp do internetu. Polecacie coś, co może działać przez 10 miesięcy? Jak na razie znalazłem UPC: https://www.upc.pl/internet/#bez-zobowiazania Korzystał ktoś z tego rozwiązania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Internet jak Internet, bez zobowiązania zapłacisz więcej. Wszystko zależy od tego ile ruchu generujesz miesięcznie. Wiadomo, że kabel to kabel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Ja na wynajmowanym mam multimedie z umowa roczna 30mb/s Raz jak tymczasowo na kilka miechow wyprowadzilem sie z miasta a oni na wsi nie swiadcza uslug zlozylem normalnie wypowiedzenie I bez kosztow bez niczego wczesniej umowe rozwiazali. Kilka dni temu znow na pewniaka od nich zamowilem. Ps.mozna u nich dostac stale ip za 5taka jednorazowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Aero Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 myśle, że cena 60zł za 60mbit/s nie jest zbyt przesadzoną ceną, sam mam neta w domu 20mbit za 45zł miesięcznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Moge sie mylic ale upc ma chyba predkosci do nie gwarantowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Własnie jedyne to mnie zaciekawiło, bo mają wszędzie sławne do Zapytałem na czacie: Podane na stronie prędkości to maksymalne prędkości łącza. Rzeczywista prędkość nie odbiega znacząco od deklarowanych parametrów. Gdyby występował stały spadek prędkości (dajmy na to, poniżej 75-80% deklarowanej maksymalnej wartości) proszę się kontaktować z działem technicznym w celu usunięcia powodów takiego działania internetu. czyli i tak nie wygląda to źle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Multimedia ma umowy na czas nieokreślony. Głowy nie urywa, ale daje rade. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Multimedia ma umowy na czas nieokreślony. Głowy nie urywa, ale daje rade. no ALE 3 miesięczny okres wypowiedzenia (rotfl, pierdzieleni janusze biznesu) 100 zl za aktywacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 (edytowany) Jak chcesz to pchaj sie w ups dodam ze multimedia ma predkosci gwarantowane. no ALE 3 miesięczny okres wypowiedzenia (rotfl, pierdzieleni janusze biznesu) 100 zl za aktywacje. Gdzie to wyczytales?Patrz moj pierwszy post w tym temacie. Edytowano Sierpień 25, 2016 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Jak chcesz to pchaj sie w ups dodam ze multimedia ma predkosci gwarantowane. Gdzie to wyczytales? Patrz moj pierwszy post w tym temacie. Nie no luzik jak na 10 miesięcy, po prostu będziesz musiał pomyśleć o temacie w 7 miesiącu. wyczytałem tutaj: https://www.multimedia.pl/getattachment/2414d7f3-bcfa-46ad-a7c7-deb43a6b8e67/P_2016_195_A_Internet-od-6Mb-do-120Mb-na-zawsze!_EFS_14-03-16-30-06-16.aspx pkt 3 paragraf 2 - o ile trafiłem w dobry pdf. Ja podpisywalem umowe 3 lata temu na czas nieokreślony i mi mówili o 3 miesiacach wypowiedzenia więc jest to najprawdopdobniej to dodam ze multimedia ma predkosci gwarantowane. Gwarantowanych prędkości nie ma (swego czasu robiłem im burzę, że torrenty miałem wycięte do 20MB/s równo (Testowane gęsto) ale fakt, że trzymają się i starają by speedtest multimedii (also known as ich serwer) pokazywał prawidłowe wartości. oraz godziny serwisowe po 23, wsparcie telefoniczne do 23 w dni powszednie co jest absurdem bo nie można sprawdzić czy faktycznie coś robią czy się popsuło. Zdarzało się, że padło o 23:01 i wstało dopiero o 18 po zgłoszeniu na infolinii U mnie w Olsztynie jest stabilnie ale zdarza się całonocny blackout (Raz na miesiąc) i jeden długi blackout o którym wyżej napisałem. no i jeszcze jakieś pierdy typu miałem usługę z publicznym IP, pewnego dnia zacząłem znowu dostawać prywatne, załatwienie sprawy trwało 2 tyg.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Multimedia jest poza zasięgiem, a szkoda, bo mają tańszą oferte bez modemu (wyższa kwota aktywacji i trzeba zdobyć za opłatą urzadzenie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2016 Osobiście korzystam z UPC i co do stabilności internetu nie mogę im nic zarzucić już od co najmniej 8-9 lat, ale Warszawa robi swoje więc sobie na złą renomę w centrum nie pozwolą. Patrząc na ceny i porównując z ofertą bez zobowiązania to wypada rewelacyjnie, lepiej niż się spodziewałem. Ja bym brał jak jesteś w ich zasięgu, nie mam im nic do zarzucenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2016 Jedni będą narzekali np. na Orange, Netię. Mam w Krakowie z Netii 100/10 za śmieszne 39zł/mc w technologii HFC z umową na czas nieoznaczony i nie narzekam na jakość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek78 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2016 Hej, Za 2 miesiące wygasa mi umowa z orange. Szukam jakiegoś dostawcy, który aktualnie jest najlepszy na rynku (czy w ogóle są takie rankingi?). Generalnie, w godzinach "szczytu" z Internetu korzysta 4 użytkowników (praca biurowa). Czy powinienem szukać czegoś konkretnego, czy dostawcy typu Orange wystarczą? Mam umowę sprzed dwóch lat, więc łatwo się domyślić, że warunki są gorsze, aniżeli teraz dostawcy mają w swoich ofertach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matyldak 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2016 też mam UPC i nie narzekam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach