Thomaszek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2006 Witam, Posiadam od niedawna konto na hostingu z panelem administracyjnym Confixx. Jakież było moje zdziwienie, gdy po wrzuceniu na serwer pliku .htaccess nie ujrzałem strony tylko błąd "Dostęp zabroniony". Pomyślałem: usunę ten plik i po krzyku. Ale gdzie tam... Nie ma takiego pliku na serwerze, ani nie jest widoczny w WebFTP. Cóż uczyniłem? Wrzuciłem jeszcze raz plik .htaccess, ale tym razem pusty. Moim oczom ukazała się strona. Niestety, ale mod_rewrite musiał być w tym momencie wyłączony, bo moje piękne krótkie ULRe nie działały. Po pięknym wstępie kolej na pytanie: czy jest możliwość tworzenia plików .htaccess przy panelu Confixx? Na innym forum znalazłem również kogoś kto ma ten problem, ale nie widziałem rozwiązania. Oczywiście jeśli będzie potrzebna ingerencja w hosting od strony oprogramowania to napiszę do admina co należy zmienić i powinien mi pomóc. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam, Tomek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k4 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2006 Powinna byc opcja w cliencie FTP: Pokaz pliki ukryte, wtedy zobaczysz .htaccessa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thomaszek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2006 No ok, ale co z tego skoro on i tak nie działa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2006 Sprawdź chmody (prawa dostępu). Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2006 tam na confixxie bedziesz musial wlaczyc rewrite na konto z poziomu konfiguracji serwera www apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach