Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2016 Witam, Chciałbym konfigurować autorespondera bezpośrendio w bazie danycj. Jednak po ustawiniu pól: autoresponder, autoresponder_start_date, autoresponder_end_date, autoresponder_subject, autoresponder_text w tabeli mail_user i wykonaniu crona, filtr .sieve nie jest ustawiany. Z panelu ispconfig wszystko działa w porzo, zapomniałem o jakimś kruczku ? Ktoś walczył z tym tematem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2016 (edytowany) GUI w ISPconfig3 działa w ten sposób, że zapisanie zmian, które zrobiłeś prowadzi do dodania zadania do kolejki. Zakolejkowane zadania możesz sobie zobaczyć w Monitor->Show Jobqueue. Co minutę odpalany jest cron, który sprawdza tę kolejkę i wykonuje zapisane tam zadania. W bazie ta kolejka zapisywana jest w tabeli 'sys_log' OIDP. Przejrzyj sobie też rekordy w tabeli 'sys_datalog'. Jak chcesz coś dodać 'na lewo' to musisz wrzucić odpowiedni rekord do tabeli 'sys_log' i poczekać na odpalenie crona lub odpalić go ręcznie. Najlepiej zrób odpowiednie zmiany przez GUI panelu po czym szybciutko skopiuj sobie rekord dodany do kolejki i będziesz miał wzór. Dalej na podstawie wzoru pododajesz już sobie co chcesz. Edytowano Sierpień 23, 2016 przez likufanele (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2016 AFAIK ISP oferuje jakieś ładne API do tego, tylko nigdy nie miałem okazji się w nie zagłębić bo nie było mi to potrzebne. Hardcodowanie kolejki nie jest dobrym pomysłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2016 Api jest git, dzięki Archi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach