adamusdemo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2016 Niestety mam problem z domeną cdnfloatroom.pl, która została zakupiona w nazwa.pl z usługą CloudFlare. Hosting mam w netmark.pl. Przez kilka minut udało mi się dobrze skonfigurować połączenie. Natomiast teraz dostaję komunikat "Domena jest utrzymywana na serwerach nazwa.pl" Brakuje mi pomysłów w czym może być problem. W załączniku dodaje wszystkie screeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mko007 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2016 DNSy w nazwie dajesz te otrzymane z cloudflare i w cloudflarze brakuje Ci rekordu A kierującego cdnfloatroom.pl na ip serwera w netmarku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamusdemo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2016 Dzięki za odpowiedź. Jestem słaby w tym temacie. Czy mógłbyś mnie bardziej nakierować co mam wstawić do CloudFlare? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hoste.pl 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2016 W miejscu gdzie konfigurujesz strefę DNS swojej domeny w cloudflare (Twój zrzut ekranu nr.14) stwórz dodatkowy rekord A którego brakuje. Powinie wyglądać tak:Type, Name, Value, TTL, StatusA, cdnfloatroom.pl, 176.119.36.13, Automatic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamusdemo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2016 Status ustawić na: DNS and HTTP proxy (CDN) czy DNS only? Czy z panelu nazwy powinienem usunąć: ns1-ns2.netmark.pl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2016 To zależy od Ciebie czy chcesz używać CDNa czy tylko DNS nsy netmarku z nazwy usuń, mają zostać tylko te cloudflare Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamusdemo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2016 Zależy mi na tym aby domena cdnfloatroom.pl działała na https. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamusdemo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2016 Udało mi się z Waszą pomocą skonfigurować CloudFlare ale niestety mam problem z ssl. Ustawiłem w CF ssl w trybie flexible. Ale strona nie otwiera się po https NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID. Czy ma ktoś może pomysł gdzie może być błąd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach