KazimierzBadura 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2016 Mam serwer dedykowany, czyli z dostępem do ssh, a muszę przenieść pliki na serwer wirtualny na ftp. Przejrzałem kilka stron z instrukcjami, ale wszystko jest opisane ogólnikowo, czyli głównie z myślą o osobach które zajmują się administracją. Byłby ktoś tak dobry i opisał mi krok po kroku w jaki sposób przenosi się pliki z dedyka na ftp ? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale na dedyku mam zainstalowany system centos Jest może do tego jakiś program ? Próbowałem przez mucommander, ale niestety pliki najpierw przechodzą przez komputer lokalny, a dopiero potem trafiają na serwer ftp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2016 rsync? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2016 midnight commander 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2016 midnight commander + sesja pod screen a będzie ładnie śmigać, chociaż polecał bym screen + rsync, będzie to dużo szybsze rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2016 Czy Wy właśnie mu sugerujecie przesłanie plików na FTPa używając rsynca..? Ręce opadły. @autor - najprościej to użyj "mc" lub czegoś takiego -> http://www.cyberciti.biz/tips/linux-upload-the-files-and-directory-tree-to-remote-ftp-server.html 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2016 (edytowany) Użyłbym mc pod screenem/tmuxem. Edytowano Sierpień 17, 2016 przez Bartosz Z (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach