Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 Hej, mam hosting w ovh i trzymał tam fotki na aukcje allegro, po zmianie hostingu zgięcia przestały się wyświetlać, bo jakby nie jest rozpoznawane rozszerzenie zdjęć. W szablonów allegro podaje ścieżkę: domena.pl/zdjęcia/data/img_6547 Koncowki .JPG nie podaje a i tak się wyswietlaly. Po przejściu na nowy hosting, nie wyświetlają się zdjęcia z takim rozszerzeniem. Czego to może być wina? XY musialbym włączyć jakąś opcje? Z gory dzięki za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 (edytowany) Moim zdaniem ZAWSZE powinno się podawać pełną prawidłową ścieżkę do pliku. Włącznie z rozszerzeniem. Być może na poprzednim hostingu był włączony mod_speling ? Oczywiście z włączoną opcją CheckBaseName. edycja: Albo raczej nie mod_speling, tylko prędzej mod_negotiation z opcją Multiviews. Na upartego, zamiast tego, można też skonstruować sobie jakieś reguły w .htaccess używając mod_rewrite. Swego rodzaju "pretty URLs". Ale moim zdaniem po prostu popraw linki. Edytowano Sierpień 14, 2016 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 Dzięki za odpowiedz. Nie ogarne zmiany linkow, gdyż mam juz na allegro ponad 8 tys aukcji. Będę musiał wrócić do ovh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 (edytowany) Jeśli nie masz możliwości na nowym hostingu skorzystać z Multiviews (zapytaj), to pokombinuj z mod_rewrite. Np. coś w stylu: RewriteEngine on RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}.JPG -f RewriteRule ^(.*)$ /$1.JPG [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}.jpg -f RewriteRule ^(.*)$ /$1.jpg [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}.PNG -f RewriteRule ^(.*)$ /$1.PNG [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}.png -f RewriteRule ^(.*)$ /$1.png [L] To taki pierwszy z brzegu prosty pomysł. Sprawdzałem, działa. Ale dla wszelkich nowych aukcji/plików podawaj już pełne adresy. Edytowano Sierpień 14, 2016 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2016 Dziękuję za pomoc Poradziłem sobie za pomocą "Options +MultiViews". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach