murgal 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 Cześć! Szukam serwera z kilkoma TB miejsca, 6TB z możliwością skalowania wystarczy aż nadto, inne zasoby są nie ważne, szybkość też nie, łącze min 20mbps. Jedyne czego potrzebuje to rsynca i ssh, kopia jest różnicowa wykonywana raz w tygodniu więc transfer miesięczny będzie rzędu 100-200GB max. Odzysk też baaardzo rzadki, będzie to ostatnia deska ratunku. Zależy mi na bezpieczeństwie danych (nie serwer w piwnicy) i na stabilnym łączu. Płatność z góry na rok, budżet... To dość niekonwencjonalna oferta, więc w sumie nie wiem. Dodatkowo, fajnie by było abym mógł podeślać swój dysk do zrzucenia kopii... Łącze mamy zapchane cały czas i wypchnięcię kilku TB kopii będzie conajmniej ciężkie, moje domowe łącze to 10mbps UP więc będzie ciężko... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 na pewno masz budżet którego definitywnie nie przekroczysz.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 To rozwiązanie może być dość drogie, jaki masz budżet? W OVH nie mają nic takiego w dobrej cenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 Cześć! Szukam serwera z kilkoma TB miejsca, 6TB z możliwością skalowania wystarczy aż nadto, https://www.online.net/en/c14 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 Tak z ciekawości. Sprawa dysku to nie problem ponieważ kurier go odbierze ale zanim coś zaproponuję mam kilka pytań. Maksymalnie 6TB, interesuje ciebie bardziej przesył "do" jak "od". Przewidujesz że 6TB wystarczy na jaki okres? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 (edytowany) Aktualnie cała powierzchnia danych to 4.5 TB przyrost to max 3-5GB miesięcznie ale zdarza sie i 1GB, kopia różnicowa wiec dane w 80% sie podmieniaja. Edytowano Sierpień 14, 2016 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2016 AWS Glacier? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2016 Jak nie musi być w Polsce to sprawdź https://www.backblaze.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2016 murgal: Odezwij się na PW - spróbujemy coś załatwić w Polsce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach