Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 14, 2017 Ciekawe ilu z nich napisało do supportu w tej sprawie przed napisaniem wątku na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MatX_ 3 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2017 Ciekawe ilu z nich napisało do supportu w tej sprawie przed napisaniem wątku na forum. Wiecej niż myślisz. Niestety pan z ovh od 8 maja "sprawdza problem". Obiecał się odezwać, może zdąży do końca ważności usługi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eska97 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2017 Naprawdę oczekiwaliście 100Mb/s za tych parę złotych ? no ogólnie to w homecloud za kilka złotych masz internet (a przynajmniej jak korzystałem z vps u nich) 2048Mbps DL i 100Mbps uploadu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 16, 2017 Zniecierpliwiłem się i napisałem do supportu. Problem dla nich znany i niby w przeciągu 48h maja wgrać patcha... odczekamy i sprawdzimy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eska97 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2017 @karkow Selecting best server based on ping...Hosted by NETIA S.A. (Warsaw) [2.05 km]: 5.882 msTesting download speed................................................................................Download: 11.20 Mbit/sTesting upload speed................................................................................................Upload: 10.73 Mbit/s to niezły patch. napiszę do nich ponownie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nysh 1 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2017 @karkow to niezły patch. napiszę do nich ponownie. http://travaux.ovh.net/?do=details&id=24648&PHPSESSID=3cafad7f8d3b2849d319abc8b40a9805 Następny tydzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MatX_ 3 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2017 @karkow to niezły patch. napiszę do nich ponownie. Jako doraźne rozwiązanie polecam przeinstalować VPSa, zostanie przeniesiony na innego node'a. U mnie prędkość wzrosła do 50/50 Mbps. Patch w następnym tygodniu a biorą jak za pełnoprawną usługę już teraz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eska97 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2017 nareszcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2017 http://status.ovh.pl/?do=details&id=14664 Coś średnio szczęśliwe to warszawskie DC (na ten moment prawie wszystkie adresy FO które posiadam w tamtej serwerowni nie działają) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eska97 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2017 http://status.ovh.pl/?do=details&id=14664 Coś średnio szczęśliwe to warszawskie DC (na ten moment prawie wszystkie adresy FO które posiadam w tamtej serwerowni nie działają) aktualnie mój vps sobie leży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suspect121 53 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2017 Jednak będzie IPv6 http://travaux.ovh.net/?do=details&id=25145 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2017 Fajnie. A cloud będzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 (edytowany) Octave Klaba / Oles (@olesovhcom) 06/06/2017 09:21 #Ovh In Warszawa:EG-16-V Xeon E3-1245v5 - 16GB RAM - 2x2TB - 259.99PLN MC-16-V I7-4790K - 16GB RAM - 2x240GB SSD - 219.99PLN Działa wam RTM w Dedykach WAW? Ja mam niby do zainstalowania. A przy próbie instalacji informacje że IP nie jest z sieci OVH Edytowano Czerwiec 6, 2017 przez SanKen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Ta cała Warszawska oferta to jest jakiś cyrk.Po tym jak w ubiegłym tygodniu były problemy z siecią, przez weekend miałem problemy z konsolą KVM (nie działała). Sprawę zgłosiłem w poniedziałek, tego samego dnia konsultantka Marta udzieliła odpowiedzi, ze wszystko powinno działać. Odpisałem, że działa i że nie działało przez weekend. Dziś, 14:30, bez zapowiedzi restart fizyczny maszyny, potem halt. Do teraz serwer nie działa, a support jedyne co ma do powiedzenia to to, że "trwa interwencja". Wiadomo natomiast, że interwencja ma związek z KVMem, który już działał. Jakiś kierownik serwerowni ma coś tam sprawdzić i się ustosunkować do tego dlaczego się stało tak jak się stało i podać "planowany czas usunięcia awarii". Ktokolwiek uważa OVH za profesjonalną firmę ma niezłe poczucie humoru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web-Support Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Czy tylko mi IP VPS w polskiej lokalizacji wskazuje na Francje? Jak to ewentualnie zmienić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 a na deser http://prace.ovh.pl/?do=details&id=29633&PHPSESSID=7b3f02bcbda14f36657aa93564ffce1d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Czy tylko mi IP VPS w polskiej lokalizacji wskazuje na Francje? Jak to ewentualnie zmienić? Pewnie musisz poczekać na geoip odświeżenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ubinoob 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 a na deser http://prace.ovh.pl/?do=details&id=29633&PHPSESSID=7b3f02bcbda14f36657aa93564ffce1d To akurat póki co nie przeszkadza. Kilkanaście ms więcej i tyle. Nie powinno się zatkać w szczycie dziś. Problem mają też niektórzy inni operatorzy np. z transmisją do de-cixa: Multimedia, Netia, S-NET itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muchomor 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2017 Polskie ovh to shi* leci z darmowych skryptów od google nie polecam jeżeli macie na tym stawiać jakieś serwery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 (edytowany) leci z darmowych skryptów od google Sora ale co to znaczy ? albo co masz na myśli przez to ,że ovh leci z darmowych skryptów od google ? Strasznie zaciekawiłeś mnie tą wypowiedzią Edytowano Czerwiec 8, 2017 przez Rafiki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 Sora ale co to znaczy ? albo co masz na myśli przez to ,że ovh leci z darmowych skryptów od google ? Strasznie zaciekawiłeś mnie tą wypowiedzią Ja bym nie wnikał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MatX_ 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 Ja też nie słyszałem, żeby firma Google udostępniała jakieś skrypty do ddosowania, prosimy o rozwinięcie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 Jeden temat nie wystarczył.. "Wakacje, znów będą wakacje.. Na pewno mam racje.. Wakacje będą znów.." 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muchomor 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 (edytowany) No to podaj polskie ovh na pw wiem że lecą bo od teamspeak3 z server-listy brałem i się bawiłem jak z nut w sumie te z francji też lecą najlepsze ovh jest od osoby która udostępnia osobiście vps z dedyka game i ma prywatne zabezpieczenia bo te od ich firmy to żadne zabezpieczenia Edytowano Czerwiec 8, 2017 przez muchomor (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 Bawiłeś się atakami DDoS w inne firmy? Dobrze, sprawa została przekazana do prokuratury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach