outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2016 Witam Kupiłem mieszkanie od dewelopera , znalazłem w nim usterki które zostały usunięte dość szybko. Mieszkanie kupiłem we wrześniu 2015 roku. Teraz pojawił się problem z drzwiami balkonowymi. Zgłosiłem do administracji a oni odesłali mnie do dewelopera bym złożył u niego reklamację gdyż obowiązuje tutaj tzw " rękojma". Wysłałem zgłoszenie na podane adresy email i czekam i czekam. Jest jeszcze raz bo deweloper ma chyba 30 dni na ustosunkowanie się ale z tego co wiem lubi zwlekać i inni mieszkańcy narzekają właśnie na jego wolne działania. Na jakie przepisy mogę się powołać po upływanie terminu by deweloper " ruszy" mój temat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2016 (edytowany) Nie jestem pewny, bo dawno zajmowałem się reklamacją z tytułu rękojmi, ale brak odpowiedzi w terminie oznacza chyba pozytywne rozpatrzenie sprawy z automatu. Jeśli dobrze pamiętam, można by się na to powołać i spytać kiedy usterka zostanie naprawiona, w przepisach też jest o tym mowa w jakim terminie od rozpatrzenia należy ją usunąć. Edytowano Sierpień 11, 2016 przez Fizyda (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2016 Nie wysyłaj tego mailowo, tylko listownie, do tego zwrotne potwierdzenie odbioru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2016 no ale jaki dokument mam im wysłać po upływie 30 dni ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2016 Ten, który wysyłałeś drogą mailową. Niestety, ale standardem u nas jest załatwianie spraw tradycyjną pocztą. Maila zawsze mogli nie otrzymać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2016 taki mam zamiar po 30 dniach ale problem polega na tym, co mam w tym piśmie napisać gdy upłynie ustawowe 30 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Polib 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2016 wydaj parę złotych na prawnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2016 wydaj parę złotych na prawnika. po co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dew Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2016 Żeby nie pytać co masz napisać w kolejnym piśmie. Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2016 liczyłem że dostanę tutaj porade co napisać a nie żebym sobie poszedł do prawnika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2016 Ale to forum dla specjalistów IT. W sprawach prawnych płacimy prawnikowi bo tak jest lepiej i taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2016 Ale to forum dla specjalistów IT. W sprawach prawnych płacimy prawnikowi bo tak jest lepiej i taniej. Nie zgodze się że dla specjalistów IT dział Piaskownica jest dosłownie o wszystkim no trudno, zaczekam na reakcję dewelopera a potem moze faktycznie prawnik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Polib 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2016 Oni na pewno mają prawnika, więc kombinując samemu jesteś na straconej pozycji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2016 ale ja chce tylko sie przypomnieć że to ich obowiązek nie mam zamiaru wchodzić na wojenną ścieżkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach