WojtekSPEC 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 Witam, już brakuje mi pomysłów gdzie może leżeć problem z kodowaniem na tej stronie: http://ksiegowosc24.pl/blog/zmiany-vat-1-stycznia/ Tytuł wiadomości wyświetla się poprawnie, a już treść się krzaczy. Całość postawiona jest w Wordpress. Proszę o wskazówki. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 Przenosiłeś może stronę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WojtekSPEC 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 (edytowany) Nie, może jakaś wtyczka. W bazie danych wszystko wyświetla się poprawnie tzn, w tabeli wp_post i kolumnie post-content wyświetlają się polskie znaki Edytowano Sierpień 4, 2016 przez WojtekSPEC (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 Co robiłeś na stronie (zmieniałeś, dodawałeś, aktualizowałeś) od czasu kiedy wyświetlało się wszystko dobrze? Sprawdź kodowanie dla tej kolumny, a nie czy się znaki wyświetlają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WojtekSPEC 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 No jeżeli chodzi o ten problem to miałem go pół roku temu i go trochę zlekceważyłem. Teraz chcę to naprawić. A w jakich okolicznościach się to stało nie pamiętam. Kodowanie tej kolumny mam następujące: post_content longtext utf8mb4_unicode_ci Zmienić na inne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kbck 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 Nie zmieniaj kodowania w bazie danych, jest dobre. Inne może spowodować podatność na XSS. Ja bym sprawdził czy pliki szablonu są w UTF8. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 (edytowany) Miałem podobnie kiedyś w jakimś skrypcie. Musiałem pliki na UTF8 (z bom albo bez bom skonwertować czy coś). A i poczytaj bo chyba w WP można w configu wymusić na UTF8. Edytowano Sierpień 4, 2016 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WojtekSPEC 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 To teraz mam wszystkie pliki szablonu konwertować na UTF8 bez BOM, a jak nie będzie działać to skonwertować z BOM ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 Bez bom powinno być, zanim zaczniesz coś robić włącz domyślny szablon wordpressa i zobacz czy wszystko jest ok, jak dalej popsute to znaczy że to nie jest wina szablonu. Ogólnie będzie ciężko stwierdzić co może być nie tak, być może zmieniłeś kodowanie jakiego pliku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2016 I psuj na kopii. Skopiuj wszystko na subdomene i tam czyń. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach