mech 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2016 Jak to jest z miesięcznymi rozliczeniami chmury jako hostingu dla stron WWW. Wytłumaczy mi ktoś? Załóżmy, że godzina zasobów kosztuje 1PLN brutto. Co daje: 24PLN na dzień, a więc 744zł brutto w miesiącu. Czy jest to cena za 100 procentowe wykorzystywanie zasobów? Hoster zlicza średnie obciążenie w miesiącu i na tej podstawie wylicza cenę, jeśli korzysta się z auto-coś tam (co dostosowuje obciążenie)? Udostępnij ten post Link to postu
0 likufanele 77 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2016 Czy jest to cena za 100 procentowe wykorzystywanie zasobów? Jest to cena stała, bez różnicy czy wykorzystujesz 0% czy 100% zakupionych zasobów. Hoster zlicza średnie obciążenie w miesiącu i na tej podstawie wylicza cenę, jeśli korzysta się z auto-coś tam (co dostosowuje obciążenie)? Jeśli masz ustawione automatyczne dostosowanie zasobów do obciążenia to płacisz za te dodatkowe zasoby w takim zakresie w jakim je wykorzystywałeś. W cenniku usługodawcy powinno być wszystko ładnie napisane. Udostępnij ten post Link to postu
0 DziewczynaTesli 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2016 Czemu wyliczyłeś aż 744 zł w miesiącu za chmurę? Ja za mój hosting płacę 9 zł miesięcznie. Udostępnij ten post Link to postu
0 Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Październik 4, 2016 Czemu wyliczyłeś aż 744 zł w miesiącu za chmurę? Ja za mój hosting płacę 9 zł miesięcznie. On nie wyliczył, a założył. To tylko przykład. Udostępnij ten post Link to postu
0 DziewczynaTesli 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2016 On nie wyliczył, a założył. To tylko przykład. W porządku. To jednak podejrzane, że wyszło tak dużo, aż się wystraszyłam Udostępnij ten post Link to postu
Jak to jest z miesięcznymi rozliczeniami chmury jako hostingu dla stron WWW. Wytłumaczy mi ktoś?
Załóżmy, że godzina zasobów kosztuje 1PLN brutto. Co daje: 24PLN na dzień, a więc 744zł brutto w miesiącu.
Czy jest to cena za 100 procentowe wykorzystywanie zasobów?
Hoster zlicza średnie obciążenie w miesiącu i na tej podstawie wylicza cenę, jeśli korzysta się z auto-coś tam (co dostosowuje obciążenie)?