mastah7991 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2016 Witam serdecznie Próbując wykonać przekierowanie z konkretnego adresu+ portu na inny konkretny adres+ port napotkałem problem z iptables. Z tego co wyczytałem jest to spowodowane wirtualizacją OpenVZ która nie ma dostępu do parametru(?) 'nat'.. Czy jest jakiś inny sposób na przekierowanie prócz wbudowanego firewalla albo może jakaś propozycja reguły z waszej strony? Potrzebuje przekierować użytkownika z konkretnym adresem ip na inną maszynę+port. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GT_Lukasz 20 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2016 Włącz NAT w OpenVZ net.ipv4.conf.default.forwarding=1 net.ipv4.conf.all.forwarding=1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mastah7991 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2016 (edytowany) moja znajomość linuxa jest nikła. Czy jest szansa byś nakierował mnie w jakim pliku to znajdę ? edit chyba znalazłem https://www.debuntu.org/how-to-redirecting-network-traffic-to-a-new-ip-using-iptables/ dziś wieczorem dam znać Edytowano Sierpień 2, 2016 przez mastah7991 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2016 Cześć Mastah Jakbyś miał jakiś problem, wbij na TeamSpeak'a wieczorkiem to pogadamy i Ci pomogę. Pozdrawiam 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mastah7991 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2016 Witam ponownie. tak jak mówiłem moja znajomość jest nikła więc napotkałem znów ten sam problem iptables v1.4.14: can't initialize iptables table `nat': Table does not exist (do you need to insmod?) Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded. nie mam pojęcia jak to zaktualizować. zainstalowany system: debian 7.0 32bity Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2016 (edytowany) Prawdopodobnie na hoście, ktoś powinien : [/size] vzctl set <id twojej wirtualki> --netfilter full --save (Ref.: https://openvz.org/Man/vzctl.8#Netfilter_.28iptables.29_control_parameters )Wstukać, a jak nie to zerkniemy na konfigurację od strony guest'a Edytowano Sierpień 2, 2016 przez Spoofy (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach