Closer 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2016 Cześć, przychodzę do Was z prośbą / pytaniem. Korzystając z tutejszych sugestii postanowiłem jakiś czas temu hostować większość swoich stron na netDC. Hosting się sprawdza, ale mam wrażenie, że jest to mała, jednoosobowa działalność, która przy większych problemach po prostu zniknie z sieci i zostanę sam z problemami. Do nowego projektu szukam więc czegoś innego i prosiłbym Was o polecenie dostawcy ale też i rozwiązania. Przekonany jestem, ze zwykły dedyk do tego nie wystarczy - ale nie wiem czy iść w VPS czy może cloud ? Mam za zadanie stworzyć serwis dla dość dużej firmy. Serwis działający w ogólnodostępnej sieci - ale na zasadzie dostępności tylko po zalogowaniu. Dzienna liczba wywołań stron będzie oscylowała w okolicy pewnie max 200 - nie jest to więc kluczowe kryterium na tym etapie. Istotne natomiast jest to, że w godzinach porannych aplikacja będzie pobierała od różnych dostawców duże ilości danych , będzie je musiała przetworzyć do tabel i przygotować raporty. Zatem na czym mi zależy: 1. Bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa (ze wzgl. na bardzo wrażliwe dane firmowe) 2. Duża wydajność bazy danych i moc obliczeniowa - ale tylko chwilowa (w godzinach porannych pobieramy i agregrujemy 20-30 tysięcy rekordów, potem je tylko wyświetlam - choć z tabel mająych po kilka mln rekordów) 3. Częsty backup Na czym mi nie zależy: - na dużych pakietach przesyłu danych na tę chwilę - na przesadnie dużym zapasie miejsca na dysku (choć baza będzie potrzebowała dużo) Aplikację tworzę w PHP (Laravel) + MySQL. Gdybyście mogli coś pomóc / podpowiedzieć byłbym wdzięczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2016 Jeżeli są to wrażliwe dane i potrzebna jest wysoka wydajność I/O do przetwarzania danych to taka oferta wydaje się być perfekcyjna: https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/hosting/ Intel Xeon D-1520 4/8t 2,2 / 2,6 GHz 32 GB RAM DDR4 ECC 2133 MHz 2x480GB SSD SOFT vRack 1 Gbps 293,28 PLN Netto / m-c (czyli 360,73PLN brutto) + trzeba to ustawić i pilnować oczywiście ps. nowe serwery z serii hosting mają CPU: D-1521 dla L i D-1541 dla H - trochę ich bierzemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2016 (edytowany) Nie napisałeś nic o budżecie, to podstawa, z naszej strony polecałbym Ci nasz Hosting Dedykowany: http://pl.mzone.uk/vps/pl/openvz/managed Wspólne cechy pakietów: Monitoring serwera, 4 platformy w tym jedna dla klienta Daje Ci możliwość podglądu pracy serwera na żywo Codzienny backup z możliwości wykonywania do 3 niezależnych kopii Najbardziej wymagane przy różnego typu działalnościach, kopia zapasowa musi być, wiele firm na tym jednak oszczędza Administracja serwera Profesjonalna administracja Twojego serwera, pomaga Ci w instalacjach pakietów updatów oraz różnych problemów itp Panel Administracyjny DirectAdmin Jeden z najbardziej znanych licencyjnych panelów do obsługi serwera, obsługa bardzo łatwa nawet dla laika Pomoc Techniczna 24/7 W przypadku awarii musi być zawsze ktoś kto pomoże, bez względu na porę dnia czy też dzień W przypadku pytań zapraszam do kontaktu. Edytowano Lipiec 30, 2016 przez www.mzone.uk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CoreVPS.pl 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2016 Zapraszamy do zapoznania się z ofertą https://corevps.pl, serwery są oparte o szybkie dyski SSD. W przypadku zainteresowania chętnie przygotujemy indywidualną ofertę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach