CoreVPS.pl 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2016 (edytowany) Zapraszamy do wyrażania swoich opinii o hostingu serwerów VPS CoreVPS.pl (równocześnie zapraszamy do darmowego testu naszych usług zamawiając pakiet VPS Test pod adresem https://corevps.pl/panel/cart.php lub kontaktując się z nami) Edytowano Lipiec 29, 2016 przez CoreVPS.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2016 Dyski bardzo mizerne, co prawda SSD, ale mogli byście dać ofertę z HDD ale 50GB< Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2016 (edytowany) Strona i DNSy na tym samym serwerze ns1.corevps.pl. [188.165.20.203]ns2.corevps.pl. [188.165.20.203] 188.165.20.203 => main.corevps.pl. i ładny komunikat: Apache2 Debian Default Page Edytowano Lipiec 30, 2016 przez lord101 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CoreVPS.pl 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2016 (edytowany) Dyski bardzo mizerne, co prawda SSD, ale mogli byście dać ofertę z HDD ale 50GB Chętnie przygotujemy indywidualną ofertę jeśli jest to dla Pana za mała przestrzeń. Wiadomo że dyski SSD nie służą do trzymania na nich backupów itp a jednocześnie są znacząco droższe od HDD. Domena zarejestrowana na osobę fizyczną O.o 2016-06-30 ostatnia zmiana PKD, czyli dopiero od tamtej pory możecie sprzedawać serwery, więc bardzo młoda firma. Darmowy panel do zarządzania www (Webmin) Czy mógłby Pan wyjaśnić jaka jest różnica na kogo jest zarejestrowana domena? Nie tylko my tak mamy: https://whois.domaintools.com/mzone.pl Proszę nie przekręcać, firma istnieje od dłuższego czasu, a po prostu rozszerzamy działalność. Mamy darmowy panel do zarządzania WWW, tylko że nie oferujemy hostingu WWW. Jest on używany do wewnętrznych zastosowań. Nie wiem po co Pan to pisze, ale rozumiem że na tym forum tak jest że trzeba przyczepić się do wszystkiego. Jeśli to Pana interesuje to tak jak większość firm korzystamy również z darmowego serwera WWW Apache2 i darmowego systemu Debian/CentOS. Facebook też korzysta z darmowego Apache tak jak połowa internetu, tylko nie mam pojęcia co to zmienia.. Strona i DNSy na tym samym serwerze ns1.corevps.pl. [188.165.20.203] ns2.corevps.pl. [188.165.20.203] 188.165.20.203 => main.corevps.pl. i ładny komunikat: Apache2 Debian Default Page Nie mieliśmy pojęcia że komuś będzie przeszkadzać "it works" na subdomenie do której nie ma dostępu poza jej ręcznym wpisaniem. Edytowano Lipiec 31, 2016 przez CoreVPS.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2016 I darmowego certyfikatu ssl są jakieś konta testowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CoreVPS.pl 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2016 Oczywiście, zapraszamy do darmowego testu naszych usług zamawiając pakiet VPS Test pod adresem https://corevps.pl/panel/cart.php lub kontaktując się z nami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web-Support Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2016 Strona i DNSy na tym samym serwerze ns1.corevps.pl. [188.165.20.203] ns2.corevps.pl. [188.165.20.203] 188.165.20.203 => main.corevps.pl. i ładny komunikat: Apache2 Debian Default Page A gdyby podpieli dodatkowe IP pod ten sam serwer i ns2 przekierowali właśnie na nie, to byłbyś pewny, że są dwa serwery? vps37.mintshost.pl też ma domyślną strone apache i nikt nie narzeka. Jeśli nie chcesz wypowiadać się na temat jakości usług - zamilknij. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulic 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2016 (edytowany) Spokojnie jest sezon ogórkowy, jeszcze miesiąc i wszystkie zbędne komentarze kinderów ucichną. Co do pytań to:- dlaczego ceny są podane netto na stronie? (standardem jest podanie cen brutto chyba, że przy cenie dopiszesz netto) (na samym dole zauważyłem dopiero terax ;x) - lokalizacja serwera- gdzie jest datacenter - czy będą dedyki w sprzedaży kiedyś Edytowano Lipiec 31, 2016 przez zulic (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2016 A gdyby podpieli dodatkowe IP pod ten sam serwer i ns2 przekierowali właśnie na nie, to byłbyś pewny, że są dwa serwery? vps37.mintshost.pl też ma domyślną strone apache i nikt nie narzeka. Jeśli nie chcesz wypowiadać się na temat jakości usług - zamilknij. Jeśli ktoś myśli poważnie o prowadzeniu hostingu to wypadało by niektóre rzeczy robić porządnie a nie robić konfigurację w 5 minut. Gdy się robi już serwer DNS to nie trzyma się tego też na 2 IP które są na tej samej maszynie tylko na 2 osobnych maszynach gdzie jest replikacja stref. Ja rozumiem że pewnie tam stoi 1 strona na nich. No ale ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2016 (edytowany) Jeśli ktoś myśli poważnie o prowadzeniu hostingu to wypadało by niektóre rzeczy robić porządnie a nie robić konfigurację w 5 minut. Gdy się robi już serwer DNS to nie trzyma się tego też na 2 IP które są na tej samej maszynie tylko na 2 osobnych maszynach gdzie jest replikacja stref. Ja rozumiem że pewnie tam stoi 1 strona na nich. No ale ... W sumie to kwestia podejścia. Jak by było więcej stron to oczywiście masz rację, ale stawiać dodatkowe DNS dla jednej domeny też nie zawsze jest sens. Szczególnie że nie ma to wpływu na hostowane serwery VPS ile jest serwerów DNS.. Edytowano Lipiec 31, 2016 przez ToFFiK (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CoreVPS.pl 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2016 Spokojnie jest sezon ogórkowy, jeszcze miesiąc i wszystkie zbędne komentarze kinderów ucichną. Co do pytań to: - dlaczego ceny są podane netto na stronie? (standardem jest podanie cen brutto chyba, że przy cenie dopiszesz netto) (na samym dole zauważyłem dopiero terax ;x) - lokalizacja serwera - gdzie jest datacenter - czy będą dedyki w sprzedaży kiedyś Co do merytorycznych pytań; serwery są w OVH/FR, aktualnie nie planujemy sprzedaży serwerów dedykowanych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
diceboy 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2016 Bardzo dobry hosting, jestem bardzo zadowolony z przejścia do "Core". Miałem serwery gier na innych hostingach z polskim Dc , ale dopiero vps od Core sprostał moim wymaganią, Niski ping stabilny Tickrate i bardzo dobry support , Szczerze POLACAM 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KKK5 1 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2016 również polecam tak jak napisałem w opiniach 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Zamknięcie serwisu Z dniem 10.07.2017 nasz serwis zostanie zamknięty, do tego czasu wykupione usługi zostaną automatycznie wyłączone po okresie ważności. Prosimy o zrobienie kopii zapasowych ważnych plików i kontakt osób które posiadają dodatnie salda No to koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 (edytowany) Zamknięcie serwisu Z dniem 10.07.2017 nasz serwis zostanie zamknięty, do tego czasu wykupione usługi zostaną automatycznie wyłączone po okresie ważności. Prosimy o zrobienie kopii zapasowych ważnych plików i kontakt osób które posiadają dodatnie salda No to koniec Ach, byłeś szybszy Pewnie tym promo -50% próbowali się ratować jak tylko mogli. Bardzo ładna szata graficzna, jeżeli chodzi o witrynę. Byłem skłonny mieć tam usługi pod "śmieciaki", ale chciałem trochę poczekać. Najwyraźniej wyszło to na dobre. W sumie szkoda. Edytowano Czerwiec 6, 2017 przez mFilmy.com (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Ach, byłeś szybszy Pewnie tym promo -50% próbowali się ratować jak tylko mogli. Bardzo ładna szata graficzna, jeżeli chodzi o witrynę. Byłem skłonny mieć tam usługi pod "śmieciaki", ale chciałem trochę poczekać. Najwyraźniej wyszło to na dobre. W sumie szkoda. No podobnie doładowałem tam skarbonkę z myślą że będzie czas to jakieś śmieci się postawi. Wyszło jak wyszło. Zobaczymy jak teraz będzie z wpłaconymi środkami. Chciałem się czegoś więcej dowiedzieć postanowiłem zadzwonić na nr ze strony 576 6000 55 Jak powiedziałem że dzwonie w sprawie tego maila to nagle osoba stwierdziła że pomyłka rozłączyła się i odrzuca połączenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MatX_ 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Ktoś myślał, że skończy się to inaczej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Mogli to sprzedać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Mogli to sprzedać Jak tam może kilkudziesięciu klientów było... ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 bardzo mi smutno że zwijają interes.... Zna ktoś jakaś alternatywę co do oferty vps pro M? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2017 Może tutaj coś znajdziesz dla siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2017 bardzo mi smutno że zwijają interes.... Zna ktoś jakaś alternatywę co do oferty vps pro M? webh.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2017 ani hitme ani webh nie posiadają takiej lub bardzo podobnej (chyba że cenowo) oferty, słaba wydajność rdzenia słabe łączę itd... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SchErk 16 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2017 ani hitme ani webh nie posiadają takiej lub bardzo podobnej (chyba że cenowo) oferty, słaba wydajność rdzenia słabe łączę itd... A może sys? https://www.soyoustart.com/pl/oferty/173sys10.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 A może sys? https://www.soyoustart.com/pl/oferty/173sys10.xml właśnie się nad tym zastanawiam, cena ta sama a wydajność wieksza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach