lukasz_s 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2016 Witam, chcę skonfigurować swojego VPSa z Openfire pod subdomeną. Główna domena jest skonfigurowana na jednym VPSie z ispConfig3. Openfire jest na drugiej maszynie. Całość leci przez Cloudflare dodatkowo, gdzie jest aktywna konfiguracja DNS. Chodzi mi o to, żeby zamiast adresu IP serwera openfire wpisywac xmpp.domena.pl W tej chwili ping znajduje jakis inny adres ip cloudflare. Mam we wpisach domeny rekord a ktory ma w nazwie wpisane xmpp i wskazuje na adres ip wlasnie tego vps. Co robie zle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip_b 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2016 (edytowany) ustaw tę subdomenę w konfiguracji serwera openfire konkretnie xmpp.domain w System Properties A w Cloudflare A jabber points to twój ip Automatic i ustawiasz żeby ta reguła byłą w trybie DNS only - pomijała serwery Cloudflare u mnie tak działa Edytowano Lipiec 27, 2016 przez filip_b (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasz_s 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2016 @filip_b dzieki. Sprobuje tak zrobic. Skoro u Ciebie dziala to u mnie powinno tez zalapac.. Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hemi 20 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2016 Możesz jeszcze dodatkowo skonfigurować rekordy SRV tak, aby po wpisaniu w kliencie jabbera loginu np login@domena.pl klient od razu "wiedzial" (oraz inne serwery, które będą łączyć się z Twoim serwerem) , ze ma się faktycznie łączyć na xmpp.domena.pl I analogicznie drugi podobny rekord ale z wartosciami:Service name: _xmpp-server Port: 5269 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasz_s 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2016 hemi, filip_b dzięki. Teraz bez problemu działa jak natura chciała.. xD Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach