krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2016 Korzysta ktoś z golarki elektrycznej? Czym się kierować czy wyborze takiej golarki i ile kosztuje w miarę porządna. Jaka jest różnica w goleniu w porównaniu do tradycyjnej maszynki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2016 Od jakiegoś miesiąca mam http://www.ceneo.pl/39926600 i nie narzekam. Nie ma zabawy w kupowanie ostrzy itp. Ładujesz, opróżniasz i płuczesz pod wodą - tyle z obsługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slomko 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2016 Dobra maszynka kosztuje minimum 300 złotych. Polecam golarki Phillips, ogromny wybór w różnych cenach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2016 Nie wiem jaki jest Twój budżet, ale ta golarka jest świetna: http://us.braun.com/en-us/male-grooming/shavers-for-men/series-7 Używam golarek od wieków, ta jest najlepsza jak dotąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2016 Ja moge odradzić philipsa jako golarki... miałem dwie ...obydwie kiepsko "zbierały" ,żeby nie powiedzieć jeszcze mocniej. Żeby mieć gładką skórę musiałem czasem chyba z półgodziny "jeździc" po brodzie aby ogolić się dokładnie. Co prawda było to kilka lat temu i nie były to topowe modele ale jeden właśnie "z 3 oddzielnymi ruchomymi głowicami". Tylko i wyłącznie Braun albo inna marka która się w tym specjalizuje. Sam mam Brauna serii 3 co prawda edycje specjalną "porsche" ale zwykła niczym się nie rózni po za tym ,że brak w standardzie "wanny" do automatycznego mycia golarki. Jeśli chodzi o różnice między serią 3,5 i 7 to po za ceną SAMA jakość golenia jest tak samo dokładna i dobra. Braun w serii 7 ma 3 tryby pracy które tak naprawde są pewnie "picem na wode" bo sam mechanizm ostrzy jest niemal identyczny jak w 3 i 5. Moje pierwsze doświadczenie z braunem było takie ,że aż przeciąłem się tą maszynka to tylko mnie przekonało ,że zbiera jak "żyleta" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2016 Nie wiem jaki jest Twój budżet, ale ta golarka jest świetna: http://us.braun.com/en-us/male-grooming/shavers-for-men/series-7 Używam golarek od wieków, ta jest najlepsza jak dotąd. Do 300zł Ja moge odradzić philipsa jako golarki... miałem dwie ...obydwie kiepsko "zbierały" ,żeby nie powiedzieć jeszcze mocniej. Żeby mieć gładką skórę musiałem czasem chyba z półgodziny "jeździc" po brodzie aby ogolić się dokładnie. Co prawda było to kilka lat temu i nie były to topowe modele ale jeden właśnie "z 3 oddzielnymi ruchomymi głowicami". Tylko i wyłącznie Braun albo inna marka która się w tym specjalizuje. Sam mam Brauna serii 3 co prawda edycje specjalną "porsche" ale zwykła niczym się nie rózni po za tym ,że brak w standardzie "wanny" do automatycznego mycia golarki. Jeśli chodzi o różnice między serią 3,5 i 7 to po za ceną SAMA jakość golenia jest tak samo dokładna i dobra. Braun w serii 7 ma 3 tryby pracy które tak naprawde są pewnie "picem na wode" bo sam mechanizm ostrzy jest niemal identyczny jak w 3 i 5. Moje pierwsze doświadczenie z braunem było takie ,że aż przeciąłem się tą maszynka to tylko mnie przekonało ,że zbiera jak "żyleta" Brałem pod uwagę maszynki firmy Braun i Philips. W Philips-e są zastosowane noże tnące natomiast w Braunie jakieś folie. Ile czasu wytrzymują tę folie i jaki jest koszt wymiany. Czym się w ogóle kierować przy wyborze takiej maszynki? Patrząc na ich konstrukcje Brauny mają głowicę przypominającą tradycyjną maszynkę natomiast Philips ma 3 okrągłe głowicę. Nie wiem czy nią można ogolić się dokładnie we wszystkich miejscach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2016 Dla mnie właśnie "tradycyjne" ostrze w Braunie jest dużo dokładniejsze niż te 3 okrągłe głowice które z mojego doświadczenia zbierają zarost bardzo kiepsko. Wymiana końcówki w braunie raz na pół roku a nawet raz na rok wystarczy, koszt ok. 80zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2016 Sam korzystam z golarki Braun series 3,od ponad 4 lat. Folia mniej więcej starcza na rok,koszt nowej to około 100 zł. A muszę powiedzieć że mam twardy zarost,i jednorazówki tak jak się nazywają były na jeden raz. Więc polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2016 Tobie chociaż starczają te jednorazówki Ja muszę dwóch użyć albo taka mach3 na 2 golenia Rozważam teraz elektryczną, ale nigdy nie używałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2016 (edytowany) Tobie chociaż starczają te jednorazówki Ja muszę dwóch użyć albo taka mach3 na 2 golenia Rozważam teraz elektryczną, ale nigdy nie używałem. Najtańszym rozwiązaniem w Twoim przypadku byłaby brzytwa Edytowano Lipiec 21, 2016 przez krzysiek02 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2016 Albo kombajn Ja używam dobrych jednorazówek, mam delikatny zarost, próbowałem golarek i dla mnie lipa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2016 Ja moge odradzić philipsa jako golarki... miałem dwie ...obydwie kiepsko "zbierały" ,żeby nie powiedzieć jeszcze mocniej. potwierdzam, filipsy szybko siadają, nie brac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2016 Ja miałem golarkę Philips'a około pół roku, później stępiły się ostrza i koszt ostrzy to około 2/3 ceny golarki więc podziękowałem Jeśli rzadko się golisz co tydzień +/- to się opłaca i to bardzo, natomiast jesli masz twardy zarost i musisz się golić codziennie ewentualnie co dwa dni to lepiej zostań przy tradycyjnych golarkach... Ciepła woda do przemycia twarzy i zmiękczenia zarostu, pianka lub żel i golarka Gilette (wg mnie najlepsze - wilkinsony dużo słabsze=tępe) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach