franiuu 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2016 Witajcie, poszukuję cmsa który pozwoli mi (ew. z dodatkowymi wtyczkami) stworzyć portal z wynajem różnych rzeczy - na wzór booking.com. Na czym postawić taką stronę? Pomóżcie koledze w potrzebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2016 Takich rzeczy nie stawia się na cmsach i wtyczkach, ale jeśli już bardzo chcesz to może wordpress, nie wiem czy wtyczki gotowe są ale na pewno da się zrobić. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2016 (edytowany) No niestety za bardzo nie mam czasu na pisanie od początku wszystkiego :/ Dlatego pytam o cms Edytowano Czerwiec 26, 2016 przez franiuu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2016 A coś z aplikacji installatrona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2016 Chłopie, takie projekty stawia się od podstaw z grube pieniądze. Chcesz stawiać coś takiego na gotowych i darmowych rozwiązaniach? Możesz próbować,ale to nigdy nie działa jak powinno. Zawsze mnie bawi jak klientowi mówię że koszt rozwiązania którego oczekuje to XXXX zł. I zawsze jest odpowiedź "A nie ma darmowych rozwiązań? No bo syn kolegi "programuje" stronki, instaluje stronę, wgrywa szablon, pozamienia coś tam i jest". Kilku nawet próbowało, jacyś rozczarowani byli :-) Może wizytówkę z 3 podstronami i formularzem tak się da zrobić, ale portal dostarczający usługi to rzecz ciężka do zrobienia sama w sobie a używając rozwiązań które ma już 1000 projektów to mało oryginalna. 4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jay 13 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2016 Witajcie, poszukuję cmsa który pozwoli mi (ew. z dodatkowymi wtyczkami) stworzyć portal z wynajem różnych rzeczy - na wzór booking.com. Na czym postawić taką stronę? Pomóżcie koledze w potrzebie Skali pokroju booking.com, gotowe rozwiązania w postaci popularnych CMS-ów nie udźwigną tego. Chyba że na małą skalę, wtedy Joomla ma chyba najbogatszą ofertę rozszerzeń tego typu. Zobacz ofertę BSI ( bestsoftinc.com ), specjalizują się w sofcie jakiego poszukujesz. Obiły mi się również o uszy goreserva oraz xbooker, ale było to lata temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webdeveloper 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2016 Są CMSy do tego, ale trzeba mieć na to budżet1. Near Me - można dodawac dowolne produkty, koszt 1000$ miesięcznie2. ShareTribe - można wynajmować rzeczy na własnej platformie, chwalą się tym że można dowolnie edytowac kod3. MyTurn - można wynajmować za pieniądze, od 79 do 239 dolarów miesięcznieNie wiem jakie sa mozliwości lokalizacji, na język polski, ale to platformy, które warto spróbować. Są wtyczki do Wordpress czy joomla - myślę że możnaby dopasować niektóre wtyczki do działania tak jak działa booking.com - ale to zbyt zawodne i wymaga i tak zatrudnienia programisty by dopasował wtyczki do potrzeb. Znam Wordpressa i mogę polecić wtyczki:https://pl.wordpress.org/plugins/booking-system/https://pl.wordpress.org/plugins/booking-calendar/https://pl.wordpress.org/plugins/sagenda/Niestety nie ma łatwych i tanich rozwiązań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2016 Z ciekawości - prowadzisz działalność gospodarczą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
addhost 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2016 Takich rzeczy nie robi się na CMS i gotowych skryptach. Używa się do tego frameworków np. Symfony, Laravel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach