kamil501 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 Witam znalazłem skrypt tak on wygląd (na samym dole), ale jest problem, ponieważ nie chce znaleźć plików błąd wygląda tak: ./wysylanie.sh-bash: ./wysylanie.sh: /bin/bash^M: bad interpreter: No such file or directory Wszystko znajduje się na jednym dedyku system Ubuntu Server 12.04 Pozdrawiam #!/bin/bash DEMDIR=”/home/ogp_agent/OGP_User_Files/csgo-ffa/csgo” # folder z demami – tam gdzie HTLV nagrywa DESCDIR=”/var/www/dema/csgoffa” # folder docelowy z demami spakowanymi find ${DEMDIR}/*.dem -cmin +30 -exec gzip -5 {} \; # pakowanie po 30min od zakończenia nagrywania find ${DEMDIR}/*.gz -cmin +30 -exec mv {} ${DESCDIR}/ \; # przenoszenie po 30min find ${DESCDIR}/*.gz -mtime +7 -exec rm {} \; 2> /dev/null # kasowanie po 7 dniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 (edytowany) Zedytuj plik w linuxie np. za pomocą nano i upewnij się, że na końcu 1 linii nie ma Windowsowego znaku linii (właśnie tego ^M), usuń to i wywołaj ponownie. Dodatkowo, po linii #!/bin/bash zostaw jedną wolną linię odstępu. Edytowano Czerwiec 17, 2016 przez HaPe (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil501 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 (edytowany) dodałem odstęp, ale nadal ten sam błąd, a w kodzie nie znalazłem niczego z windows (^M) edytowałem za pomocą terminalu i komendy nano Edytowano Czerwiec 17, 2016 przez kamil501 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 Skopiuj do notatnika i przepisz na nowo cały plik. Najprościej jeżeli nie jest długi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil501 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 nie mogę zrobić cudzysłów próbowałem ALT+0148 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 Masz " ' kopiuj 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil501 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 (edytowany) Przepisałem tylko zamiast cudzysłów dałem " i nadal ten sam błąd z tym śmiesznym (^M) ściągam dos2unix ale nie ogarniam go chyba już sprawdzam jak skopiuje niestety nadal to samo mi się zdaje, że nie od tego to zależy, bo plik edytowałem notatnik++ oraz bez none i to samo, ale wy raczej lepiej się znacie Edytowano Czerwiec 17, 2016 przez kamil501 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2016 Może sudo ./wysylanie.sh 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil501 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2016 użyłem sudo ./wysylanie.sh nie ma błędów ale nie pakuje mi plików .dem i nie przenosi na stronę www Jakiś pomysł? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil501 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2016 (edytowany) Problem rozwiązałem nie zapisywałem pliku jako Unix script file tylko zmieniłem końcówkę z txt na sh Dziękuje wszystkim za chęć pomocy Pozdrawiam Edytowano Czerwiec 18, 2016 przez kamil501 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach