JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2016 Cześć, potrzebuję przekierować domenę www.X.pl i X.pl na Y.pl. Próbuję to zrobić plikiem htaccess, ale już zgłupiałem od "poradników". W każdym inaczej to opisują. Mam czysty apache i w folderze www plik index.html, tyle... co mam zrobić? pomożecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2016 np. RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)$ http://google.pl/$1 [R=301,L] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2016 np. RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)$ http://google.pl/$1 [R=301,L] Do pliku htacces i co dalej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2016 I powinno działać jak wejdziesz na domenę x.pl przekieruje na google w tym przykładzie. Nazwa pliku to: .htaccess Wrzucasz w głównym katalogu domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2016 I powinno działać jak wejdziesz na domenę x.pl przekieruje na google w tym przykładzie. Nazwa pliku to: .htaccess Wrzucasz w głównym katalogu domeny. Odpala się defaultowy index.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2016 Tyle, że jeśli masz gołego Apache to musisz włączyć mod_rewrite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2016 Tyle, że jeśli masz gołego Apache to musisz włączyć mod_rewrite Cześć. Jak to zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2016 Jako root wpisz a2enmod rewrite. Pewnie zadziała u Ciebie. Potem zresetuj/przeładuj apacha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2016 Jako root wpisz a2enmod rewrite. Pewnie zadziała u Ciebie. Potem zresetuj/przeładuj apacha. Niestety wciąż nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2016 Ale co nie działa? Co Ci zwróciło polecenie które dałem? Apache zresetowałeś? Co mówią logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2016 Ale co nie działa? Co Ci zwróciło polecenie które dałem? Apache zresetowałeś? Co mówią logi? Twoje polecenie wyrzuciło, że zostało ustawione i potrzebny jest restart apache, by funkcja zaczęła działać. Zrestartowałem apache... i gdy wchodzę przez www wciąż wyświetla się defaultowy plik index apache debiana. Logi, tylko które? Wybacz ale logi słabo ogarniam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztoftrybulski.pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2016 Miałem podobnie. Zadziałało poprawnie, gdy usunąłem ten właśnie defaultowy plik index.php (ew. index.htm, index.html) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach