kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2016 Ustawiłeś dobrze parametry transmisji RS232 (szczególnie baudrate i flow control)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2016 Produkcyjnie trafiły dwie czujki, testowałem z czterema, te dwie wolne jeszcze dojdą tylko muszę przeciągnąć przewodzik. Kombinowałem z różnymi ustawieniami, być może robiłem ,coś nie tak. Nie wiem, ustawienia brałem z mode Comx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2016 (edytowany) Odkopię trochę temat, ponieważ zauważyłem ostatnio pewnie "mocne", cykliczne wahania temperatury. Poniżej zrzut: Miał ktoś podobne problemy? Czy problem z jednym czujnikiem powoduje wskazania takie pozostałych, "zimnych lutów" raczej się nie dopatrzyłem. Chyba, że klima coś zaczyna szwankować, co myślicie? A tak to działa bezproblemowo już od czasów uruchomienia. Edytowano Grudzień 5, 2016 przez vjdj (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2016 Wygląda na załączanie i wyłączanie klimy. Nagrzeje się, klima się załącza, schlodzi, to wyłącza agregat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2016 Zobacz czy nie wieje na czujnik klima. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2016 Zobacz czy nie wieje na czujnik klima. Nie, to mam zrobione tak żeby właśnie nie wiało na czujniki Wygląda na załączanie i wyłączanie klimy. Nagrzeje się, klima się załącza, schlodzi, to wyłącza agregat. O tym nie pomyślałem, więc może to właśnie. Nie obserwowałem tego wcześniej, ale w sumie na zewnątrz temperatury zdecydowanie w dół poszły to i klima może sobie "odpocząć" troszkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach