bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2016 Witam, Mam serwer kebab ze starej oferty z ovh. Postawiony jest Centos 7 wraz z mariadb-10.2 oraz apache-2.4.6. Hostowana jest jedna strona oparta na wordpressie, odwiedzin praktycznie jeszcze nie ma. Dzieje sie cos dziwnego bo z patrzac na htop i z kazdym odswiezeniem strony zaczyna przybywac zuzycia ram i po godzinie apache zabiera prawie 1.96 GB ram z 2 GB ram. Czy ktos sie orientuje co moze byc przyczyna ? Pomaga restart apache lub reboot, ale to kwestia czasu zanim znow zacznie zuzywac prawie 100% ram. Pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2016 Czytałeś: https://rimuhosting.com/howto/memory.jsp ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2016 Czytałeś: https://rimuhosting.com/howto/memory.jsp ? Dzieki za linka, dales mi do myslenia. Wrocilem do mpm_event z mpm_worker i po odswiezeniu strony "oddaje" z powrotem zasoby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hemi 20 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2016 Przy takiej ilości pamięci RAM oraz zakładając, że nie korzystasz z żadnego panelu do administracji apache spróbuj może konfiguracji nginx + php-fpm. Regułki htaccess raczej łatwo przepisać do formy zgodnej z nginx a php-fpm z kolei można bardzo ładnie przyciąć pod taką ilość pamięci. Apache nawet dla statycznego contentu lubi ładować sporo niepotrzebnych modułów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2016 Przy takiej ilości pamięci RAM oraz zakładając, że nie korzystasz z żadnego panelu do administracji apache spróbuj może konfiguracji nginx + php-fpm. Regułki htaccess raczej łatwo przepisać do formy zgodnej z nginx a php-fpm z kolei można bardzo ładnie przyciąć pod taką ilość pamięci. Apache nawet dla statycznego contentu lubi ładować sporo niepotrzebnych modułów... Akuart apache jest mi potrzebny do pewnego projektu, dlatego jestem zmuszony go uzywac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2016 Akuart apache jest mi potrzebny do pewnego projektu, dlatego jestem zmuszony go uzywac. Zdradzisz mi co potrafi Apache, a nie da się zrobić na prawdziwym serwerze WWW? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach