master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 Witam jak w temacie mam problem z wysyłką maili na onet, mój serwer to VPS system Centos 7-64bit, panel directadmin, mam dodane rekordy spf1 , niby mail wychodzi z poziomu poczty zwrotki o błędzie nie mam ale już na onecie poczty nie widać z góry dziękuję za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 a dkim i dmarc dodałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 w zwrotkach zazwyczaj podawana jest przyczyna... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 Witam jak w temacie mam problem z wysyłką maili na onet, mój serwer to VPS system Centos 7-64bit, panel directadmin, mam dodane rekordy spf1 , niby mail wychodzi z poziomu poczty zwrotki o błędzie nie mam ale już na onecie poczty nie widać z góry dziękuję za pomoc Sprawdź czy wiadomość nie "wisi" (polecenie mailq) - będziesz widział co się ewentualnie dzieje że nie przeszła ani w jedną ani w drugą stronę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 A no i sprawdź czy nie wisisz na RBLach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 I wykonaj prosty test na mail-tester.com Zwróci Ci to podstawowe błędy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 Przepraszam że wcześniej nie odpisałem ale wiecie w pracy siedziałem taki błąd mam This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: xxxx.t@onet.pl host mx.poczta.onet.pl [213.180.147.146] SMTP error from remote mail server after HELO serwer: 503 5.7.0 Error: access denied for unknown[178.x.xx.xxx] Reporting-MTA: dns; serwer Action: failed Final-Recipient: rfc822;xxxx.t@onet.pl Status: 5.0.0 Remote-MTA: dns; mx.poczta.onet.pl Diagnostic-Code: smtp; 503 5.7.0 Error: access denied for unknown[178.x.xx.xxx] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 https://www.mail-tester.com/ Wrzuć wynik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 (edytowany) i czekać na mega DDOS Edytowano Czerwiec 6, 2016 przez master.tilk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 To szukaj rozwiązania w guglach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 Albo szklanej kuli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 https://www.mail-tester.com/web-V6hZ2K Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 "Będziesz szczęściarzem jeżeli Twój gdziekolwiek dotrze" ale w sumie też nie jest jakoś tragicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 (edytowany) dziwi mnie to bo miałem dedyka na własnych IP i działało znam się na linuxie czytać dokumentację umiem ale poległem przy tych VPS i eximie bo chyba nie sam rekordy odpowiadają za co kolwiek. a proszę o informację gdzie największy problem jest? Edytowano Czerwiec 6, 2016 przez master.tilk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mko007 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 Największy problem, obstawiam, ze tutaj: We didn't find a mail server (A Record) behind your hostname serwer.hosting-ns.net. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 Chodzi o brak revdns. Onet odrzuca maile z SMTP, które go nie mają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 (edytowany) właśnie wyczaiłem i napisałem do admina o przydzielenie revdns koledzy jak prawidłowo powinien wyglądać rekord A w strefie dns poległem DKIM Edytowano Czerwiec 6, 2016 przez master.tilk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2016 nazwa IN A a.d.r.e.sip Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2016 koledzy źle krążyłem problem był w konfiguracji exime przenosiłem cały serwer więc kopie były przy budowaniu panelu coś się nie halo zrobiło z eximem i tu był problemik największy dziękuję wszystki za dobrą radę i krytykę i przede wszystkim za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach