dixjoe 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2016 (edytowany) Witam, Niedawno wykupiłam w OVH trzy domeny oraz VPS. Zdecydowałam się na VPS dlatego, że mam zamiar korzystać z kilku innych funkcji oprócz serwera www. Zainstalowałam sobie środowisko graficzne XFCE4, panel administracyjny Webmin i udało mi się podpiąć domeny pod VPS. Ale pojawił się problem, ponieważ nie mam pojęcia w jaki sposób utworzyć adresy email (oddzielnie do każdej domeny). W języku polskim takich poradników nie znalazłam a w języku angielskim są dość nie jasne i nie chce to funkcjonować. Jeśli będzie taka potrzeba to zainstaluję inny panel administracyjny. Prosiłabym o jakąkolwiek pomoc, jak np. odnośnik do jakiegoś sprawdzonego poradnika Pozdrawiam Edytowano Czerwiec 4, 2016 przez dixjoe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2016 Musisz postawić jakiś serwer mailowy i skonfigurować sobie odpowiednio rekordy DNS do obsługi poczty w danej domenie na tym serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2016 Dam Ci odnośnik: Użyj opcji szukaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dixjoe 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2016 (edytowany) Witam, Kamikadze dziękuję za podpowiedź. Jeszcze dzisiaj spróbuję zrobić coś w tym kierunku. Co do szukania szukałam i to sporo. Na tym forum fraza "webmin email" lub "webmin e-mail" nie zwraca nawet ani jednego tematu Pozdrawiam! Edytowano Czerwiec 5, 2016 przez dixjoe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach