victory 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 Mam problem z czasem ładowania strony. Niby w .htaccess mam wpisane regułki # BEGIN Expire headers <ifModule mod_expires.c> ExpiresActive On ExpiresDefault "access plus 5 seconds" ExpiresByType image/x-icon "access plus 604800 seconds" ExpiresByType image/jpeg "access plus 604800 seconds" ExpiresByType image/png "access plus 604800 seconds" ExpiresByType image/gif "access plus 604800 seconds" ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 604800 seconds" ExpiresByType text/css "access plus 604800 seconds" ExpiresByType text/javascript "access plus 604800 seconds" ExpiresByType application/javascript "access plus 604800 seconds" ExpiresByType application/x-javascript "access plus 604800 seconds" # ExpiresByType text/html "access plus 600 seconds" # ExpiresByType application/xhtml+xml "access plus 600 seconds" </ifModule> # END Expire headers Ale jak testuję na Google PageSpeed Insights czy też gtmetrix to listuje mi pliki .jpg .png .js, css które mają zbyt krótki (4h) czas. O co biega, jak zaradzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 może masz to podpięte pod cloudflare lub coś podobnego i modyfikuje ci te wartości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victory 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 miałem przygodę z cloudflare kiedyś ale pogorszało jeszcze wyniki więc to jest wywalone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 zatem nie masz na serwerze tego modexpire Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victory 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2016 Acha, muszę chyba sprawdzić czy mod deflate i mod expire są obsługiwane w apache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victory 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2016 Ok, już problem rozwiązany ale przy teście na developers.google.com/speed/pagespeed/insights listuje mi pliki, które nie mają ustawionego wygasania czy włączonej kompresji. Są to pliki zewnętrznych dostawców widgetów na stronie. Czy mogę w .htaccess dodać te wskazane pliki czy to już leży całkowicie po stronie tych zewnętrzych serwerów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dawidryba11 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2016 Po ich stronie. Jak rozwiazales problem? Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victory 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2016 serwer został tymczasowo przełączony na nginx, teraz wrócił na apache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
limes 27 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2016 Nie ustawisz cache'u lub kompresji na serwerze do którego nie masz dostępu. Pozostaje Ci jedynie kontakt z dostawcami tych materiałów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2016 Albo zrobienie własnego mirrora. Jeśli tych plików jest niewiele to można je po prostu ściągnąć gdzieś, a jak jest ich dużo lub są generowane dynamicznie, to w nginxie strzelić reverse proxy i modyfikować headery jak się uważa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach