MrLei 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 Witam. Mam pytanie odnośnie serwera proftpd na Ubuntu 14.04 Server Skompilowałem nowa wersje na serwerze, zainstalowałęm przez make install zrobiłem restart i jak sprawdzam przez proftpd -v to mi pokazuje poprawnie nowa wersje w konsoli ale jak sie lącze zadalnie to mi pokazuje etykietę starej wersji. Co mam zrobic żeby zadziałała nowa wersja zdalnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 A zatrzymałeś starą wersje przed jej usunięciem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrLei 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 (edytowany) Tak.:-) Już sobie poradziłem z problemem teraz tylko brakuje mi modułów ze starej wersji Stara wersja miała takie moduły mod_ifsession: mod_tls_memcache: mod_ifversion: mod_deflate: mod_copy: mod_unique_id: mod_facl: mod_sftp_pam: mod_sftp: mod_site_misc: mod_ratio: mod_shaper: mod_exec: mod_dynmasq: mod_wrap2_file: mod_wrap2: mod_ban: mod_load: mod_rewrite: mod_wrap: mod_quotatab_radius.c mod_quotatab_file.c mod_quotatab/1.3.1 mod_radius/0.9.2 mod_sql_mysql/4.0.8 mod_sql/4.3 mod_tls/2.4.5 mod_ctrls_admin/0.9.7 mod_lang/1.0 mod_ctrls/0.9.5 mod_cap/1.1 mod_memcache/0.1 mod_readme/1.0 mod_auth_pam/1.2 mod_ident/1.0 mod_dso/0.5 mod_facts/0.3 mod_delay/0.7 mod_site.c mod_log.c mod_ls.c mod_auth.c mod_auth_file/1.0 mod_auth_unix.c mod_rlimit.c mod_xfer.c mod_core.c Jak comilować zeby miec teraz te ze starej wersji? Wszystko z --with-modules= ? Edytowano Maj 31, 2016 przez MrLei (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 Może już je masz lecz nie zainstalowane. make modules make modules_install Sprawdź generalnie jakie masz sekcje w Makefile źródeł proftpd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrLei 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 ... No rule to make target `modules_install' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 Łatwiej zupdatować ubuntu lub zainteresować się backportami niż kompilować samemu. Też byłem zwolennikiem własnych kompilacji, ale koniec końców nie ma to większego sensu na dłuższą metę. Teraz jadę na debianie testing, a tam gdzie niedomaga (np. Mono i Kernel) kompiluję samemu. Generalnie ./configure --help. Sprawdź sobie jakie opcję są dostępne i wybierz te, których potrzebujesz. Kompilacja nie jest rzeczą prostą, a właściwa konfiguracja i dobór opcji jest kluczowa jak chcesz się w to pakować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach