kojiro 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2016 Witam,tak jak w temacie mam do zrobienia projekt na uczelnie w którym muszę postawić chmurę prywatną na maszynie wirtualnej i zastanawiam się jakie rozwiązanie będzie najłatwiejszym do zrozumienia i wdrożenia ? Openstack, cloudstack, opennebula ? te znalazłem na szybko w internecie.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2016 OpenStack to ogromny kombajn. OpenNebula jest spoko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kojiro 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2016 Tak właśnie myślałem, że Openstack i cloudstack to dwa największe produkty do tworzenia prywatnej chmury. A czy pomógłby mi ktoś postawić OpenNebule na wirtualnej maszynie w virtualboxie ? Próbowałem korzystać z http://docs.opennebula.org/4.14/design_and_installation/quick_starts/qs_ubuntu_kvm.html ale nie jestem, aż tak biegły w obsłudze linuxa a dostępne tutoriale w sieci nie są pomocne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2016 cozy.io/en/about/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kojiro 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2016 Potrzebuję rozwiązanie w którym będę mógł zbudować chmurę IaaS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lvlup.pro 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2016 OpenStack to strasznie duża kobyła z mnóstwem ruchomych elementów, nie wiem czy od początku da się to postawić w jedną osobę w rozsądnym czasie, ja się poddałem Tak czy inaczej to jedyny projekt który jest naprawdę godny uwagi, możesz spróbować oskryptowanych deploymentów np.https://www.rdoproject.org/documentation/ Powinno Ci to pomóc. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2016 możesz zprovisionować openstacka też fuelem (mirantis fuel) tylko, że mirantis fuel jest jeszcze nie do końca stabilny (srodowisko potem wymaga poprawek) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach