j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Witam, mam problem z ustawieniem daty na vps, próbowałem poleceniem dpkg-reconfigure tzdata To ustawiła się niepoprawna. Zmieniłem poleceniem date --set 14:15:30 to automatycznie się przestawiła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Jeżeli openvz to raczej do usługodawcy musisz pisać jeżeli jest to problem z niedokładnością (nie strefą czasową) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Spróbuj tego: $ sudo cp /usr/share/zoneinfo/Australia/Adelaide /etc/localtime Ostatnio też miałem problem z ustawieniem daty na VMce, miała błędną godzinę a nie dało się zmienić godziny. Jak się okazało była ustawiona zła strefa czasowa. Jak coś nasza strefa czasowa to /..../Europe/Warsaw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chmurka.pl 3 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Na nowszych systemach (z systemd): timedatectl set-timezone Europe/Warsaw Na wirtualnych maszynach, jak wspomniany, sieciowa synchronizacja czasu nie ma zbytniego sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Ustawione, można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach