j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 Witam, czy przeniesienie strony do blazing może powodować spadek uu i odsłon, normalnie miałem po 300uu dziennie i ok 800 odsłon, aktualnie po przeniesieniu spadło do ~50uu. Strona z sygnatury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Czy jest możliwe żeby blazing nie przepuszczał sporej części ruchu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Oczywiście, że jest Ruch sam z siebie nie spada... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Zmieniłem serwer i zobaczę czy będzie zmiana. Coś musi być u blazin na 100% nie tak, przeniosłem forum to dosłownie po 5min zwiększył się ruch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Może te 300uu które masz na innym hostingu to są boty które Blazing filtruje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Może część odsłon tak, ale prędzej miałem stronę za CF z security level na high wiec botów nie powinno być wiele Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2016 Po to są logi żeby można je było sprawdzić. Popatrz co to za ruch, z jakich IP i wtedy oceń czy to są boty czy rzeczywiście naturalny ruch. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mondziu 2 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2016 Hosting nie ma na to wpływu. Poczekaj kilka dni. Może zrobiło się ciepło i ludzie zaczęli z domów więcej wychodzić ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 20, 2016 A ile poczekałeś od przeniesienia? DNSy się odświeżyły? Odczekałeś te 30 godzin zanim zacząłeś zbierać statystyki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2016 A ile poczekałeś od przeniesienia? DNSy się odświeżyły? Odczekałeś te 30 godzin zanim zacząłeś zbierać statystyki? 30 godzin? My żyjemy w średniowieczu? Toż on pewnie nie zmienia serwerów DNS, a pewnie jedynie wpis na nich Powiedziałbym raczej w najgorszym 12-24h i to też nie wiem kto mógłby ustawiać taki duży TTL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 25, 2016 No ok, ale on czekał 5 minut i sprawdzał efekty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2016 A no tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2016 @PCZiomal - użytkownicy Neostrady w mniejszych miejscowościach przechodzą na nowe wpisy po 12h. Nawet przy TTLu 3600. "Potwierdzone info", szukałem problemu dla klienta i "samo się naprawiło" po właśnie 12 godzinach. Orange robi co może, żeby ludzie nadal od nich uciekali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach