murgal 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Cześć, Potrzebuje kilka GB na backupy mojej bazy, musi być SSH, inne informacje mnie mało interesują Transferu kilka GB też musi być. To wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Do czego potrzebujesz SSH? Może mógłbym Ci udostępnić kilka GB przestrzeni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Obstawiam, że w celu, aby to właśnie z tej maszyny pobierać to co ma być składowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Do prostego scpka ew rsync. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Jakieś łącze? Płatne darmowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 http://hostlista.oga.pl/?GB=4&ssh=on Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Łącze nawet i 10mbps wystarczy Jedna kopia to około 50mb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 SSH i 2GB miejsca za ~50zł rocznie https://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 W MZone są pakiety backupu, tylko nie mam pewności czy jest dostęp przez SSH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 murgal, zatem odezwij się w prywatnej, to dam Ci trochę przestrzeni pod to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 Miałem ostatnio założyć podobny temat, więc podepnę się pod niego. Również poszukuję serwera pod backup. Rozmiar jaki potrzebuję to 1 TB. Najlepiej z SSH (rsync). Czy znajdę coś tańszego niż Kimsufi ? (1 TB - 41 zł netto). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 Zdecydowanie sugerowałbym jakieś dobre narzędzie do backupu (Tarsnap, Duplicity), a nie serwer z ssh i rsync. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2016 Akurat to rozwiązanie jest dla mnie wystarczające - trzymam tam backupy kontenerów OpenVZ.Taniej wyjdzie jednak Kimsufi, bo przechowuję ok 400 GB + 2x w tygodniu leci ok 100GB jako różnica (tarsnap "skompresował" kontener z 77GB na 78GB ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2016 time4vps.eu wychodzi najlepiej . 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2016 ScaleWay jeszcze lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach