R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2016 Witam, mam problem po instalacji DA nie moge wejść na adres aby sie zalogowac na DA poniewaz zainstalowało sie na innym ip niż podał mi hetzner przy zamówieniu . krzyknołem więc polecenie ifconfig i okazuje się że tego ip w konfiguracji karty sieciowej nie ma : plik wygląda tak : ### Hetzner Online GmbH - installimage # Loopback device: auto lo iface lo inet loopback iface lo inet6 loopback # device: eth0 auto eth0 iface eth0 inet dhcp iface eth0 inet6 static address 2a01:4f8:c17:1b72::2 netmask 64 gateway fe80::1 prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2016 Licencję masz, na który adres IP? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2016 (edytowany) Na ten co podał hetzner przy zamówieniu - z tym ip łącze sie przez PuTTy Edytowano Maj 9, 2016 przez R@fi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2016 (edytowany) # /usr/local/directadmin/scripts/getLicense.sh CID LID IP # service directadmin restart // lub odpowiednio inaczej, zależnie od OS Opis zmiennych: CID podajesz nr klienta w strefie DA LID id licencji DA IP, na który została wydana licka Potem dla pewności: # /usr/local/directadmin/scripts/ipswap.sh STAREIP NOWEIP # /usr/local/directadmin/custombuild/build rewrite_confs Edytowano Maj 9, 2016 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 (edytowany) niestety nie zmienia adresu ip od hetznera dostałem taką odpowiedź Hello,in order to install direct admin you need to configure the public IP as aliasto pass the license check. Add this line to /etc/network/interfacesauto eth0:0iface eth0:0 inet static address 78.47.234.9 netmask 255.255.255.255 Napisałem do supportu DA taką wiadomość: Witam, mam problem z zainstalowaniem panelu Direct Adminna adresie ip 78.47.234.9 instalacja jest kompletna lecz nie moge wejść na panel adres panelu nie odpowiada przekierowuje na adres inny w dniu wczoraj poprosiłem o zmiane ip na 172.31.1.100 pojawia sie komunikat że licencja nie jest przypisana do tego adresu ip kontaktowałem sie z firma gdzie mam wykupiony serwer odpowiedź: Hello, in order to install direct admin you need to configure the public IP as alias to pass the license check. Add this line to /etc/network/interfaces auto eth0:0 iface eth0:0 inet static address 78.47.234.9 netmask 255.255.255.255 Mit freundlichen Grüßen / Kind regards Markus Schade zrobiłem to polecenie i cały czas nie działa prosze o pomoc mi Edytowano Maj 11, 2016 przez R@fi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 Nawet reboot wykonalem i nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 1. adres IP masz przypisywany po DHCP. Drugi musisz dodać sobie sam jako alias wg ich opisu. Pokaż konfigurację sieci jaką widzi OS po zmianach w pliku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 http://prntscr.com/b2wim3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 172.31.1.100 to adres z puli prywatnej, więc raczej nie przypiszesz sobie do niego licencji DA. Masz zrobiony najprawdopodobniej jakiś dziwny NAT po drodze. Być może musisz uaktywnić sobie przekierowanie portów u dostawcy vps (?). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2016 172.31.1.100 to adres z puli prywatnej, więc raczej nie przypiszesz sobie do niego licencji DA. Masz zrobiony najprawdopodobniej jakiś dziwny NAT po drodze. Być może musisz uaktywnić sobie przekierowanie portów u dostawcy vps (?). A możesz mi powiedzieć jak to zrobić chodzi o przekierowanie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 Od początku tematu podejrzewałem, że problemem jest lokalna adresacja (nie dają publików??) Na stronie DA masz tutorial jak postępować w przypadku LANu. Przerabiałem go w zeszłym tygodniu. Żadnych problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 Mozesz podesłac linka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 https://www.directadmin.com/lan.shtml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 oto rezultat http://prntscr.com/b3lsn3 taki rezultat widnieje jak podczas instalacji wybieram ip z którym łączę sie z PuTTY Natomiast jak wybiore to ich ip idzie instalacja lecz po zainstalowaniu DA nie otwiera mi linków ani z ip które odszymalem ani z tego co jest Licencja jest przekierowana na ip które otrzymalem i podczas instalacji jak wybiore konfiguracje z moim ip to dzieje sie tak jak na screenie, natomiast jesli podczas instalacji wybiore te 2 ip DA sie instaluje bez zadnych peoblemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 "4. Link the LAN IP to your public IP using the Linked IP feature." <- zrobiłeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 Może ktoś to opisac po polsku u mnie angielski słaby a translator tez robi sieczkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 W DA w widoku adresów IP kliknij na adres IP i pojawi się kolejny widok, który pozwoli Ci linkować. Nie musisz tłumaczyć całych zdań, możesz słowa/wyrażenia. Polecam od siebie www.bab.la Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 Jak ja wogole nie moge sie zalogować do Direct Admina to jak mam zmienić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 Z konsoli: passwd admin nadajesz nowe hasło i bangla. Chyba, że IP zbanowało to usuń wpis z /usr/local/directadmin/data/admin/ip_blacklist (mogłem nieco ścieżkę pomylić, bo z głowy piszę). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2016 A port 2222 masz otwarty/przekierowany? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
r4nt 1 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2016 Nie wiem czy sobie gość poradził czy nie, ale miałem ten sam problem niby IP licencja i user się zgadzała a DA nie wskakiwał, więc przeszedłem do /usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf edycja i szukamy: ethernet_dev= ja miałem coś źle wpisane po znak "równa się" więc dałem eth0 i zaskoczyło wszystko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach