ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2006 Witam Jako lokalny serwer do pisania w php uzywam FreeBSD 5.4. Do tej pory testowalem wiele linuxow ale FreeBSD spodobal mi się najbardziej z uwagi na logiczną strukturę. Równiez to co mnie w nim zaskoczylo to jego szybkosc dzialania wynikająca napewno z uruchomionych niewielu usług. Interesuje mnie Wasza opinia na temat wydajnosci Suse, CentOs i FreeBSD 6.x w środowsiskach produkcyjnych (typowy hosting). Czy prawidłowo skonfigurowany serwer z każdym z powyzszych OS dziala tak samo szybko? Czy na serwerze z uruchomionymi takimi samymi uslugami FreeBSD będzie działał szybciej niz te linuxy? ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2006 Jezeli chodzi o suse to nie polecam. Najladniej wedlug mnie jezeli chodzi o wydajnosc chodzi slackware. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2006 Jezeli chodzi o suse to nie polecam. Słyszałem już wiele takich opinii Wymienilem Suse z uwagi na wysoką popularnosc na niemieckich serwerach. Najladniej wedlug mnie jezeli chodzi o wydajnosc chodzi slackware. Slacka bardzo lubię (podobny do BSD) ale jest za mało popularny w serwerowniach. ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2006 Slacka bardzo lubię (podobny do BSD) W czym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2006 W czym? Ma podobne skrypty startowe. ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach