jambos 1 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Witajcie mam problem z tym że z mojego serwera nie wychodzą maile do ludzi z pocztą na wp.pl This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: mail@wp.pl host mx.wp.pl [212.77.101.4] SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<kontakt@domena.pl> SIZE=2068: 554 sorry, refused mailfrom because return MX does not exist Szukałem rozwiązań w google nawet robiłem to co radzili w innym temacie na tym forum lecz niestety to nic nie dało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Masz jak byk napisany błąd: 554 sorry, refused mailfrom because return MX does not exist Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 554 sorry, refused mailfrom because return MX does not exist root@con ~ # dig domena.pl MX +short 10 mx01.agnat.pl. domena.pl ma poprawny rekord MX Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jambos 1 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Masz jak byk napisany błąd: 554 sorry, refused mailfrom because return MX does not exist root@con ~ # dig domena.pl MX +short 10 mx01.agnat.pl. domena.pl ma poprawny rekord MX u mnie to wygląda tak dig prosend.pl MX +short 10 mail.prosend.pl. 10 mail.prosend.pl.prosend.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Skasuj ten drugi wpis, konkretnie zawierający: mail.prosend.pl.prosend.pl. Ww. subdomena nie istnieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jambos 1 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Skasuj ten drugi wpis, konkretnie zawierający: mail.prosend.pl.prosend.pl. Ww. subdomena nie istnieje. usunięty dalej to samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Propagacja DNS nieco trwa, sprawdź z rana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jambos 1 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 Propagacja DNS nieco trwa, sprawdź z rana. niestety dalej nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 Nie widać rekordu MX dla domeny prosend.pl. Może pora skorzystać z pomocy jakiegoś supportu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2016 (edytowany) W NASK masz podane NS: ns1.vpdns.pl ns2.vpdns.pl zaś w strefie masz takie wpisy NS: ns1.ns527790.ip-158-69-242.net ns2.ns527790.ip-158-69-242.net Przy czym te wpisy ze strefy DNS nie kierują na żaden IP, więc jeśli Ty tym zarządzasz to do poprawki strefa, jeśli nie to support firmy. Edytowano Maj 11, 2016 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jambos 1 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2016 W NASK masz podane NS: ns1.vpdns.pl ns2.vpdns.pl zaś w strefie masz takie wpisy NS: ns1.ns527790.ip-158-69-242.net ns2.ns527790.ip-158-69-242.net Przy czym te wpisy ze strefy DNS nie kierują na żaden IP, więc jeśli Ty tym zarządzasz to do poprawki strefa, jeśli nie to support firmy. te strefy trzeba w da zmienić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hantle 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2017 Dla tych którzy szukają odpowiedzi a nie otrzymali w tym temacie. Sprawdzamy jakie są NS naszej domeny np. w http://www.dns.pl Potem wchodzimy do DirectAdmin i sprawdzamy w strefie DNS nasze wpisy NS Muszą być te same. U mnie pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach