MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 Szukam najtańszej opcji dla kombinacji Hosting + SSL. Proszę o jakieś porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 Blutu.pl nie potrzebujesz dedykowanego ip pod ssla dzięki SNI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 Dzięki kolego. Mam pytanie czy wszystkie serwery obsługują SNI? Jak mam sprawdzić które serwery obsługują SNI? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 Pytanie raczej, czy wszystkie przeglądarki wspierają SNI i tak, wszystkie współczesne przeglądarki obsługują SNI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 (edytowany) Wiem o tym że przeglądarki wspierają SNI ale nie każdy serwer ma możliwość instalacji SSL przy użyciu SNI. Np: https://linuxpl.com/ nie pozwalają na instalację SSL poprzez SNI. Edytowano Maj 1, 2016 przez MESSIAH (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 (edytowany) Polecam hosting http://KEI.pl Edytowano Maj 1, 2016 przez Desavil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FireHost.pl&e-Cast.pl 11 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 U nas na hostingu z panelem DirectAdmin można zainstalować własny certyfikat lub np. darmowy od Let's Encrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 Polecam hosting http://KEI.pl Nie dzięki 25zł/miesiąc - moja strona tyle nie zarabia aby się sama utrzymała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 ja przeniosłem do hitme.pl stronki i masz opcję SNI nawet w pakiecie za 5zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 (edytowany) Zapraszam do nas, wszystkie nasze serwery obsługują SNI: www.pl.mzone.uk Edytowano Maj 1, 2016 przez www.mzone.uk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 ja przeniosłem do hitme.pl stronki i masz opcję SNI nawet w pakiecie za 5zł 5zł/miesiąc a w promocji 50zł/rok a następny 60zł trochę drogo jak na moją stronkę. Zapraszam do nas, wszystkie nasze serwery obsługują SNI: www.pl.mzone.uk A tu jeszcze drożej bo 8zł/miesiąc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 Jeżeli to jest drogo to celuj w darmowe najlepiej. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 Za 14zł netto masz konto u nas w budżetowej ofercie blutu.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 A tu jeszcze drożej bo 8zł/miesiąc A sprawdzałeś parametry serwera i to, że dostajesz darmową domenę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Jeżeli to jest drogo to celuj w darmowe najlepiej. Niestety jakość darmowych odstrasza + reklamy. Za 14zł netto masz konto u nas w budżetowej ofercie blutu.pl Proszę o małe sprostowanie bo czegoś tu nie rozumiem. Gdy wybieram hosting na blutu.pl np: 2,5GB za 8zł miesięcznie to zostaję przekierowany na swsolutions gdzie z kolei tam serwer 5GB jest w cenie 8zł/miesiąc czyli sprawa wygląda tak blutu.pl wypożycza serwery od swsolutions i podnosi marże o 100%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Nie, switsolutions jest właścicielem marki blutu. Tutaj bezpośredni link do pakietów https://panel.swhosting.pl/cart.php?gid=3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 A sprawdzałeś parametry serwera i to, że dostajesz darmową domenę? O kurcze faktycznie ciekawa oferta. Szkoda że już mam domenę i chcę zmienić tylko hosting. Gdybym o was wiedział wcześniej - ale trudno musztarda po obiedzie. Proszę mi powiedzieć jeszcze taką rzecz - gdzie mieszczą się wasze serwery oraz gdzie jest serwer dla oferty "Basic One PL". Gdzie znajdę pełną specyfikację serwerów? Nie, switsolutions jest właścicielem marki blutu. Tutaj bezpośredni link do pakietów https://panel.swhosting.pl/cart.php?gid=3 A jaka jest różnica pomiędzy: blutu.pl - gold nowy - przelew - 2560 MB na twoją stronę a Pakiet Brązowy 5GB miejsca 85GB transferu 10 baz danych Codzienny backup Bo z tego co widzę to nie opłaca mis się kupować w blutu.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 O kurcze faktycznie ciekawa oferta. Szkoda że już mam domenę i chcę zmienić tylko hosting. Gdybym o was wiedział wcześniej - ale trudno musztarda po obiedzie. Proszę mi powiedzieć jeszcze taką rzecz - gdzie mieszczą się wasze serwery oraz gdzie jest serwer dla oferty "Basic One PL". Gdzie znajdę pełną specyfikację serwerów? Zawsze można transferować usługi/domenę i dodatkowo dostać gratis 3 miesiące. Serwery mamy w kilku lokalizacjach głównie w UK, ale także Polska, USA. Serwer Basic One PL jest kolokowany w Polsce. O jaką specyfikację dokładnie pytasz, chodzi ci o konfigurację sprzętową serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Oferta blutu - lokalizacja Francja, backup raz w tygodniu, niższy priorytet wsparcia technicznego Oferta swhosting - lokalizacja Polska - Łódź, priorytetowe wsparcie, codzienny backup, markowe serwery Dell, dyski SAS na pliki i SSD na bazy danych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Zawsze można transferować usługi/domenę i dodatkowo dostać gratis 3 miesiące. Serwery mamy w kilku lokalizacjach głównie w UK, ale także Polska, USA. Serwer Basic One PL jest kolokowany w Polsce. O jaką specyfikację dokładnie pytasz, chodzi ci o konfigurację sprzętową serwera? interesuje mnie np: phpinfo(); oraz specyfikacja komputera Oferta blutu - lokalizacja Francja, backup raz w tygodniu, niższy priorytet wsparcia technicznego Oferta swhosting - lokalizacja Polska - Łódź, priorytetowe wsparcie, codzienny backup, markowe serwery Dell, dyski SAS na pliki i SSD na bazy danych. Jak wygląda sprawa a backupem? Ostatnio głośno było o grupie Adweb gdzie stracili wiele danych użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 (edytowany) interesuje mnie np: phpinfo(); oraz specyfikacja komputera Każdy nas serwer posiada około 7 wersji od starszej do najnowszej stabilnej, wybierasz sobie wersję PHP samodzielnie, wszystko robisz w panelu dla odpowiedniej domeny. Jeśli chciałbyś przetestować oferujemy 7 dni bezpłatnego testu. Komputery mamy w biurze, serwery w centrum danych;) Najmniejsza konfiguracja dla serwera w Polsce: CPU: Xeon RAM minimum 32 GB Dyski SATA + SSD (baza danych) Backup 3 niezależne kopie wykonywane co 24h, co 7 dni, co 30 dni oczywiście umieszczane na niezależnym serwerze w innym DC. Aktywny Monitoring 24/7 Niedługo będziemy podmieniać maszyny w Polsce na nowsze procesory. Edytowano Maj 6, 2016 przez www.mzone.uk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 W obu przypadkach backup wykonywany jest na zewnętrzną maszynę. W przypadku oferty swhosting, backup jest wykonywany codziennie oraz posiadamy kopie z ostatnich 7 dni. Dodatkowo raz w miesiącu wykonywana jest kopia na taśmę, zamykana po wykonaniu w szafie ogniotrwałej w innym pomieszczeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MESSIAH 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Każdy nas serwer posiada około 7 wersji od starszej do najnowszej stabilnej, wybierasz sobie wersję PHP samodzielnie, wszystko robisz w panelu dla odpowiedniej domeny. Jeśli chciałbyś przetestować oferujemy 7 dni bezpłatnego testu. Komputery mamy w biurze, serwery w centrum danych;) Najmniejsza konfiguracja dla serwera w Polsce: CPU: Xeon RAM minimum 32 GB Dyski SATA + SSD (baza danych) Backup 3 niezależne kopie wykonywane co 24h, co 7 dni, co 30 dni oczywiście umieszczane na niezależnym serwerze w innym DC. Aktywny Monitoring 24/7 Niedługo będziemy podmieniać maszyny w Polsce na nowsze procesory. Czy jeśli będę płacił opłaty roczne to będę miał domenę co roku za darmo? W obu przypadkach backup wykonywany jest na zewnętrzną maszynę. W przypadku oferty swhosting, backup jest wykonywany codziennie oraz posiadamy kopie z ostatnich 7 dni. Dodatkowo raz w miesiącu wykonywana jest kopia na taśmę, zamykana po wykonaniu w szafie ogniotrwałej w innym pomieszczeniu. Wasze serwery działają na sofcie Litespeed Enterprise? Pierwszy raz o tym dopiero słyszę i nie wiem jak to się ma do Apache na którym pracuję obecnie. Sądzę że Apache byłby dla mnie plusem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Czy jeśli będę płacił opłaty roczne to będę miał domenę co roku za darmo? No przy Basic One, niestety nie, tylko gratis pierwszy rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2016 Wasze serwery działają na sofcie Litespeed Enterprise? Pierwszy raz o tym dopiero słyszę i nie wiem jak to się ma do Apache na którym pracuję obecnie. Sądzę że Apache byłby dla mnie plusem. Litespeed jest wydajniejszy od Apache'a, a przy tym .htaccess działa dokładnie tak samo, jak w apache'u. Po Twojej stronie nie są wymagane żadne zmiany, po prostu cieszysz się większą wydajnością. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach