Martinek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 witajcie. mam problem i nie wiem o co chodzi... funkcja mail w php jest włączona i działa bo php zwraca sukces. jak mogę sprawdzić co mam źle, że emaile nie wchodzą? serwer stoi lokalnie w firmie i nie ma ip wystawionego na swiat czyli działa w sieci lokalnej. wgrany os: ubuntu serwer 14 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Użyj w skrypcie smtp. Ułatwi ci to pracę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Polecam przejrzeć logi. Ogólnie używanie mail() w php jest rakotwórcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Polecam przejrzeć logi. Ogólnie używanie mail() w php jest rakotwórcze. I na bank ma zablokowany port 25 przez ISP i IP na czarnej liście. Do tego brak revDNS, spf itp. i to nie będzie działać dobrze. No chyba że chce wysyłać maile w obrębie swojego serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martinek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 hmm... a jakiś skrypt testowy aby zobaczyć czy przez smtp poleci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 phpmailer z php lub z konsoli sendEmail Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martinek 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2016 (edytowany) ok mam skrypt oparty o smtp ale niestety mam problem... raz mi to zadziałało a później błąd typu: PHP Warning: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate CN=`*.nazwa.pl' did not match expected CN=`smtp.domena.pl' in /php/len/PHPMailer/class.smtp.php on line 282 Edytowano Maj 3, 2016 przez Martinek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2016 ok mam skrypt oparty o smtp ale niestety mam problem... raz mi to zadziałało a później błąd typu: PHP Warning: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate CN=`*.nazwa.pl' did not match expected CN=`smtp.domena.pl' in /php/len/PHPMailer/class.smtp.php on line 282 Wyłącz sprawdzanie certyfikatu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martinek 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2016 hmm... tylko gdzie ;/.... ? w tym całym skrypcie? PHPMailer/class.smtp.php ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2016 https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/blob/master/examples/ssl_options.phps SMTPOptions-> verify_peer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martinek 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2016 ok działa dodałem do php openssl i działa temat do zamknięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach