shiver25 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2016 Witam,Poszukuję dodatkowego zajęcia w zdalnym administrowaniu serwerami linuksowymi.- konfigurowanie serwera VPS od podstaw- konfiguracaja serwera BIND, Apache, NginX, MySQL, PHP, Postfix, Dovecot, itd.- przenoszenie stron WWW, baz danych, kont email- update serwera- pisanie skryptów backup- instalacja i konfiguracja popularnych cms: wordpress joomla drupalZnam również html5 css3 php5Pracuję w firmie hostingowej na stanowisku administratora więc doświadczenie oraz wiedzę posiadam.Mogę również pomóc w administrowaniu sieci ponieważ posiadam szkolenie CCNA CISCO.Forma pracy do ustalenia ale można by podpisać umowę o dzieło.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2016 Szkolenie =/ doświadczenie i wiedze . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shiver25 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2016 Szkolenie =/ doświadczenie i wiedze . No tak, ja wiem. Może źle to napisałem. Mam większą wiedzę niż doświadczenie, ale administrowałem routerem brzegowym jednego ISP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2016 Potrafisz z przełącznika zrobić koncentrator? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość melmax Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2016 Potrafisz z przełącznika zrobić koncentrator? Rotfl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2016 Rotfl. Co w tym śmiesznego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shiver25 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 (edytowany) Potrafisz z przełącznika zrobić koncentrator? Ale się uwzieli na mnie Kiedyś tak robiłem. Ze switchem takim 5 portowym. Trzeba mu przeciążyć tablice ARP wtedy głupieje i wysyła wszystko wszedzie jak hub. Chyba że się mylę to proszę o odpowiedź p.s. Nie dostałem e-mail z powiadomieniem że ktoś odpowiedział w moim wątku. p.s. No i wiadomo że switch jest szybszy od huba Edytowano Kwiecień 26, 2016 przez shiver25 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Dobra odpowiedź A czy da się przed tym obronić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shiver25 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 (edytowany) Dobra odpowiedź A czy da się przed tym obronić? W takim przypadku pododawałbym statycznie adresy fizyczne do tablicy ARP. Nigdy nie miałem potrzeby/okazji się bronić przed czymś takim. Edytowano Kwiecień 26, 2016 przez shiver25 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Nie wiem jak u innych producentów, ale w Cisco da się ustawić próg ilości nowych MAC'ów w danym czasie i wyłączenie portu po przekroczeniu tego progu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach