Desavil 88 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Witam, czy znacie jakąś możliwość na ustalanie indywidualnych limitów mpm dla każdego użytkownika/vhosta w DirectAdmin z osobna? Nie chcę mieć sytuacji, że jeden użytkownik (ruch na jego serwis) zablokuje całe httpd. Dokładnie chodzi o: <IfModule mpm_prefork_module> StartServers 5 MinSpareServers 5 MaxSpareServers 10 ServerLimit 2000 MaxRequestWorkers 2000 MaxConnectionsPerChild 10000 </IfModule> Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 (edytowany) Testowałem swego czasu wiele modułów mających za zadanie limitowanie połączeń do konkretnego vhosta i doszedłem do wniosku, że sam apache sobie z tym nie radzi. Tzn. trafiłem na działające, spełniające swoje zadanie moduły typu cband, ale z jakiegoś powodu jak już moduł zablokuje dostęp, to do czasu restartu apache, vhost będzie zablokowany... Obawiam się więc, że na poziomie apache nie da się tego zrobić, ale gdybym był w błędzie, to byłoby dobrze Edytowano Kwiecień 22, 2016 przez is_wm (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Testowałem swego czasu wiele modułów mających za zadanie limitowanie połączeń do konkretnego vhosta i doszedłem do wniosku, że sam apache sobie z tym nie radzi. Tzn. trafiłem na działające, spełniające swoje zadanie moduły typu cband, ale z jakiegoś powodu jak już moduł zablokuje dostęp, to do czasu restartu apache, vhost będzie zablokowany... Obawiam się więc, że na poziomie apache nie da się tego zrobić, ale gdybym był w błędzie, to byłoby dobrze Możesz zdradzić jakiego więc użyłeś "obejścia" tego problemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Nie znalazłem takowego Dlatego chciałbym się mylić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sterling.mallory.archer 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 > Nie chcę mieć sytuacji, że jeden użytkownik (ruch na jego serwis) zablokuje całe httpd. To może Cloudlinux, ma też limity procesów per-vhost. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 > Nie chcę mieć sytuacji, że jeden użytkownik (ruch na jego serwis) zablokuje całe httpd. To może Cloudlinux, ma też limity procesów per-vhost. Cloudlinux pewnie kiedyś będzie, na razie nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 Cloudlinux dobrze sobie z tym radzi. Ale od 2 miesięcy, zgłosiłem im 4 bugi. Faktem jest, że szybko je naprawili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 Cloudlinux dobrze sobie z tym radzi. Ale od 2 miesięcy, zgłosiłem im 4 bugi. Faktem jest, że szybko je naprawili. Nawet w nocy potrafią reagować w kilka minut. Niektóre firmy powinny się uczyć supportu od nich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 Również się poddałem w tym zakresie i wrzuciłem cloudlinuxa. Warto również ze względu na np cagefs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2016 Nawet w nocy potrafią reagować w kilka minut. czyjej nocy? ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2016 Support L2 reaguje faktycznie szybko w trakcie naszego dnia i naszej nocy (w Polsce). L3 natomiast tylko w dni robocze, w ich godzinach pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2016 Nawet w nocy potrafią reagować w kilka minut. Niektóre firmy powinny się uczyć supportu od nich nie wydaje mnie się My czekaliśmy z przepinką licencji (szczególów nie znam ale straciliśmy dostęp do całego repozytorium cloudlinuxa bo "licencja expired") z 2 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2016 Skoro bezpośrednio Apache średnio sobie z tym radzi, to może jakiś Varnish przed Apache i ustawienie limitów na nim? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach