drajvver 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Witajcie. Potrzebuję rady, jak poradzić sobie z zakupem SSLa w nazwie na moją domenę. Cały serwer stoi w nazwie i nie byłoby problemu, gdyby subdomena, na którą potrzebuję SSL była poza nazwą - przekierowana jest na Azure. I teraz pytanie - kupować certyfikat tylko na tą subdomenę (o ile to w ogóle możliwe), czy brać z wildcardem? Oraz, czy wildcard wtedy zadziała na hosty, które są "poza" głównym serwerem nazwy, gdzie stoi reszta strony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Polecam zmienić hosting na coś normalnego i polecam Lets Encrypt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Możesz wziąć SSL na dowolną domenę / subdomenę. Nie ma znaczenia gdzie ona jest. Nie wiem tylko jak jest z polityką tych certyfikatów nazwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Polecam zmienić hosting na coś normalnego i polecam Lets Encrypt Gdyby tylko to tak działało, niestety ja dla klienta piszę tylko panel rejestracyjny, a oni całą swoją stronę mają na nazwie i nie zamierzają nic przenosić Czytałem przed chwilą o tym i wydaje się być interesujące - pytanie tylko, czy dostanę tam certyfikat w formie PFX (taki wymaga azure) oraz czy przeglądarki nie mają "problemów" z takimi certyfikatami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Zadzwoń do nazwy i niech udzielą ci wyczerpującego wykładu na ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Między innymi pfx dostajesz na http://buy.wosign.com/free/ zamawiając bezpłatny certyfikat np. na 2 albo 3 lata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArekPiesc 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2016 Zadzwoń do nazwy i niech udzielą ci wyczerpującego wykładu na ten temat Z tym dzwonieniem do nich to może być różnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2016 Gdyby tylko to tak działało, niestety ja dla klienta piszę tylko panel rejestracyjny, a oni całą swoją stronę mają na nazwie i nie zamierzają nic przenosić Czytałem przed chwilą o tym i wydaje się być interesujące - pytanie tylko, czy dostanę tam certyfikat w formie PFX (taki wymaga azure) oraz czy przeglądarki nie mają "problemów" z takimi certyfikatami? https://www.digicert.com/util/pfx-certificate-management-utility-import-export-instructions.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach