Booster 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Witajcie, mam problem z silnikiem forum MYBB. Reinstalowalem swojego dedyka i wgrywalem kopie zapsową bazy danych forum - robiłem to już nie raz, ale po raz pierwszy wyrzuciło mi takie błędy w połowie akcji importowaniaBłądZapytanie SQL: [Obrazek: dot.gif] EdytujKod: (Kliknij, aby zaznaczyć)SET FOREIGN_KEY_CHECKS = ON;MySQL zwrócił komunikat: [Obrazek: dot.gif]Kod: (Kliknij, aby zaznaczyć)#2006 - MySQL server has gone awayoraz:Warning in ./libraries/dbi/DBIMysqli.php#252[Obrazek: dot.gif] Error while sending QUERY packet. PID=3583Backtrace./libraries/dbi/DBIMysqli.php#252: mysqli_query(object,string 'SHOW SESSION VARIABLES LIKE \'FOREIGN_KEY_CHECKS\';',integer 0,)./libraries/DatabaseInterface.php#240: PMA\libraries\dbi\DBIMysqli->realQuery(string 'SHOW SESSION VARIABLES LIKE \'FOREIGN_KEY_CHECKS\';',object,integer 1,)./libraries/DatabaseInterface.php#1589: PMA\libraries\DatabaseInterface->tryQuery(string 'SHOW SESSION VARIABLES LIKE \'FOREIGN_KEY_CHECKS\';',object,integer 1,boolean false,)./libraries/DatabaseInterface.php#1380: PMA\libraries\DatabaseInterface->fetchValue(string 'SHOW SESSION VARIABLES LIKE \'FOREIGN_KEY_CHECKS\';',integer 0,integer 1,object,)./libraries/DatabaseInterface.php#1400: PMA\libraries\DatabaseInterface->getVariable(string 'FOREIGN_KEY_CHECKS',integer 1,object,)./libraries/Util.php#3328: PMA\libraries\DatabaseInterface->setVariable(string 'FOREIGN_KEY_CHECKS',string 'ON',)./import.php#636: PMA\libraries\Util::handleDisableFKCheckCleanup(boolean true)Czy moglby mi ktos pomoc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Może zaimportuj to z poziomu klienta MySQL przez SSH? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Booster 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Nie pisałem, że jestem delikatnie zielony.. chociaz to powinienem potrafić Zrobię to w nocy i zobaczymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Nie miałeś wcześniej innej (niższej) wersji serwera mysql ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Booster 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Niestety tego nie pamiętam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sterling.mallory.archer 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Gdzie masz to konto? Brzmi jak źle skonfigurowany serwer > #2006 - MySQL server has gone away Tego nie powinno dać się zrobić zapytaniem. Albo serwer jest mocno przeciążony albo crashuje. Ja znam ten komunikat z umierających procesów mysql w niestabilnych wersjach. Jeśli płacisz za ten serwer, napisz do supportu, wina jest po stronie dostawcy. Doczytałem że twój dedyk, czyli coś skopałeś z mysqlem. Poszukaj w error logu mysql i w syslogu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Sprawdź jaką masz teraz wersje serwera mysql. Jak mysql 5.7 to zejdź niżej na 5.6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Booster 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Juz jest ok, dzieki za pomoc, wystarczylo wgrac za pomoca ssh 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Pewnie przy dużej bazie się coś wykrzaczyło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach