czunkara 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2016 Witam serdecznie Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, w jaki sposób za pomocą API w VestaCP utworzyć użytkownika? Na stronie z dokumentacją VestaCP w sekcji API mam taki kod <?php // Server credentials $vst_hostname = 'server.vestacp.com'; $vst_username = 'admin'; $vst_password = 'p4ssw0rd'; $vst_returncode = 'yes'; $vst_command = 'v-add-user'; // New Account $username = 'demo'; $password = 'd3m0p4ssw0rd'; $email = 'demo@gmail.com'; $package = 'default'; $fist_name = 'Rust'; $last_name = 'Cohle'; // Prepare POST query $postvars = array( 'user' => $vst_username, 'password' => $vst_password, 'returncode' => $vst_returncode, 'cmd' => $vst_command, 'arg1' => $username, 'arg2' => $password, 'arg3' => $email, 'arg4' => $package, 'arg5' => $fist_name, 'arg6' => $last_name ); $postdata = http_build_query($postvars); // Send POST query via cURL $postdata = http_build_query($postvars); $curl = curl_init(); curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, 'https://' . $vst_hostname . ':8083/api/'); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER,true); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, false); curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, true); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $postdata); $answer = curl_exec($curl); // Check result if($answer == 0) { echo "User account has been successfuly created\n"; } else { echo "Query returned error code: " .$answer. "\n"; } ?> Mam VPS'a, którego nie wykorzystuję w pełni (zwykła stronka statyczna w HTML'u). Zasobów mam dużo, podzieliłbym się z innymi. Czy mógłby mi ktoś podać "na tacy" jak to ugryźć? Będę wdzięczny. Dziękuję serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2016 Sam wkleiłeś sobie rozwiązanie. Przecież to kod pliku PHP. Wystarczy podmienić wartości: // Server credentials $vst_hostname = 'server.vestacp.com'; $vst_username = 'admin'; $vst_password = 'p4ssw0rd'; // New Account $username = 'demo'; $password = 'd3m0p4ssw0rd'; $email = 'demo@gmail.com'; $package = 'default'; $fist_name = 'Rust'; $last_name = 'Cohle'; Idąc dalej jak uzbroisz go w formularz by klient mógł samodzielnie wybrać pakiet i wypełnić wymagane dane + jakieś zabezpieczenie przed botami będziesz miał pełne rozwiązanie. Może ktoś z forum tobie to rozpisze. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2016 (edytowany) tak jak kolega wyżej napisał zrób funkcję w php wklej tam ten kod i go wywołaj. Prześlij dane z formularz potem odbierz je w tej funkcji wstaw zmienne potem zrób warunek np jak będzie błąd to daj komunikat else all ok To API jest baardzo proste // Server credentials $vst_hostname = 'tutaj podejesz adres Twojego serwera'; $vst_username = 'login administratora ( domyślnie admin )'; $vst_password = 'Twoje hasło'; Edytowano Kwiecień 16, 2016 przez Lindsey (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czunkara 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2016 Dziękuję koledzy za podpowiedzi, lecz dla mnie chyba to jest jak czarna magia :-( Jak mam to podmienić? Jestem noga w tych sprawach :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
#Gremsonkowy# 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2016 uw-team.org kurs php i zrobisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach