miras29 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Witam,mam problem - chciałbym zmienić dostawcę usług dla domeny wzdrowymciele.pl, natomiast nie wiem jak powinienem skonfigurować rekordy DNS, aby:- WWW działało na serwerze KYLOS.PL (ns1.kylos.pl, ns2.kylos.pl)- E-mail działał na serwerze NAZWA.PLCzy dobrze rozumuję, że powinienem ustawić:NS wzdrowymciele.pl ns1.kylos.plNS wzdrowymciele.pl ns2.kylos.plA *.wzdrowymciele.pl 193.107.88.208A poczta.wzdrowymciele.pl 85.128.128.100MX poczta.wzdrowymciele.pl 10 poczta.nazwa.plgdzie,193.107.88.208 - adres IP serwera w Kylos.pl85.128.128.100 - adres IP serwisu poczta.nazwa.plZ góry bardzo dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Według mnie - tak, dobrze rozumujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Nie zapomnij o rekordzie SPF dla poczty w Nazwie i dobrze byłoby mieć też DKIM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Jeżeli masz dodaną domenę na nazwa.pl możesz praktycznie skopiować sobie rekordy dotyczące poczty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miras29 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2016 Ustawiłem w ten sposób w pierwszej kolejności przekierowanie domeny feelactive.pl. Oprócz domeny wszystko ustawiłem dokładnie w opisany powyżej sposób. Domena jest podpięta pod serwer. Mimo to i upływu już 24h w dalszym ciągu nie potrafi wczytać serwisu. Rejestratorem jest uti.com.pl - tutaj edytując rekordy DNS nie mogę wyedytować dwóch pozycji - w efekcie ustawiona całość jest zgodnie z załączoną grafiką. Czy ktoś ma może pomysł co jeszcze zrobiłem ewentualnie źle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2016 Wygląda ok, domena również się ładuje, spróbuj z innego miejsca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miras29 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2016 Dla potomnych Problem rozwiązało dodanie dodatkowo rekordu A dla feelactive.pl oraz www.feelactive.pl na 193.107.88.208 Byłem przekonany, że wystarczy ustawienie *.feelactive.pl, ale dopiero powyższe rozwiązało mój problem. Dziękuje bardzo wszystkim za zainteresowanie i pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach